Τίμησε τους πεσόντες σε Κύπρο και Ίμια ο Δήμος (pics)


Τους Έλληνες και Ελληνοκυπρίους Καταδρομείς καθώς και τους πεσόντες των Ιμίων τίμησε την Παρασκευή (31/1) ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, με τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμη μνημείου ηρώων στο πάρκο «Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου».

Το μνημείο των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων Καταδρομέων φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Ιωάννη Μπαρδή ύστερα από αίτημα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, το οποίο στη συνέχεια αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Γεώργιος Τζιτζικώστας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Μανωλάκος, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου και Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων, Γιώργος Συλλούρης, Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Ναύαρχοι, καθώς και μέλη του Πολεμικού Συλλόγου Κομάντος ’74, του Πανελληνίου Συλλόγου Πεσόντων Αεροπόρων, της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Νωρίτερα και με την ευκαιρία της επετείου της τραγωδίας των Ιμίων, ο Δήμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων των Ιμίων που βρίσκεται επίσης εντός του πάρκου «Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου».