«Το Περιοδικό» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Στην έκδοση διμηνιαίου περιοδικού για την ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος προχωρά η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου μας για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή όλων μας και για τις ενέργειες και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση Αποστολόπουλου προχωρά στην έκδοση δημοτικού περιοδικού.

Το δημοτικό περιοδικό θα περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την κοινωνική και οικονομική ζωή του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την ανάπτυξη, τις υποδομές και τα έργα και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την πράξη 27/2005 του τμήματος 7 του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι νόμιμη η δαπάνη για την παραγωγή και εκτύπωση περιοδικού, καθόσον δεν προβλέπεται μεν από ρητή διάταξη νόμου, αλλά εφόσον συντελεί στην ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών καθώς και στην ανάπτυξη της συμμετοχής και της επικοινωνίας μεταξύ αυτών και του Δήμου, τότε συμβάλλει και στη λειτουργική δραστηριότητα του Δήμου και στην καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών του.

Με διακριτικό τίτλο «Το Περιοδικό», το δημοτικό περιοδικό θα εκδίδεται κάθε δύο μήνες σε 10 χιλιάδες αντίτυπα και θα αποτελείται από 24 έγχρωμες σελίδες. Το περιεχόμενό του θα περιλαμβάνει θέματα, άρθρα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για θέματα σχετικά με την τοπική μας κοινωνία καθώς και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του Δήμου. Στο δημοτικό περιοδικό θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τις απόψεις τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Να σημειωθεί τέλος πως η συντακτική ομάδα καθώς και ο υπεύθυνος ύλης θα οριστούν προσωπικά από τον ίδιο το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο.

Εμβαθύνοντας στην ουσία του εγχειρήματος, έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη δημοσιοσχετίστικη πρωτοβουλία από πλευράς Δημάρχου, ο οποίος έρχεται να αντιγράψει ξανά την επικοινωνιακή τακτική του πρώην Δημάρχου, Δημήτρη Νικολάου, μπαίνοντας έτσι με τον τρόπο του ανά τακτά διαστήματα σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Δήμου, προβάλλοντας στην ουσία το πρόσωπό του και το όποιο έργο του, με συνολικό ετήσιο κόστος για τα ταμεία του Δήμου το ποσό των 24.800 ευρώ.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που ο Ηλίας Αποστολόπουλος αυτό το κάνει ήδη μέσω συγκεκριμένων φερέφωνων τοπικών εντύπων τα οποία διανέμονται στο Δημαρχείο και πέριξ, γιατί να μην το κάνει θα αναρωτηθεί κανείς και μέσω ενός καθαρά προσωπικού περιοδικού που στον ίδιο δεν θα κοστίζει τίποτα και το οποίο μάλιστα θα έχει τιράζ 10.000 φύλλων και όχι… 100!

Απλά μαθηματικά.