«Δεν υπάρχει σωτηρία…» (pics)


Πικ νικ στην πλατεία Δημοκρατίας, δεκάδες αυτοκίνητα στον Υμηττό έως το Κοιμητήριο Χολαργού, πεταμένα γάντια σε δρόμους και πεζοδρόμια αλλά και αιτήματα για ανοιχτά ηχεία από τους ναούς της πόλης μερικά από τα μηνύματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (21-22/3) στο «Μένουμε Χολαργό».

Απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί -ακόμη- να μην έχει κηρυχτεί στη χώρα, ωστόσο το σλόγκαν των ημερών (Μένουμε Σπίτι) για πολλούς συνεχίζει να μην σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο ή και να αποτελεί -κυρίως- πεδίο αντίδρασης.

Έτσι, στο πρώτο Μέσο της πόλης (menoumeholargo.gr) καταφθάνουν διαρκώς μηνύματα αγανάκτησης από δημότες και κατοίκους οι οποίοι βλέπουν τους ίδιους τούς συμπολίτες τους να μην πειθαρχούν και μάλιστα επιδεικτικά, ακολουθώντας -προφανώς- τους δικούς τους κανόνες.

Μόλις χθες, Σάββατο (21/3), ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε ανακοίνωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στον κυρίως Υμηττό (από Κοιμητήριο Παπάγου και πάνω), έκανε ταυτόχρονα λόγο για έντονη κίνηση και πολλά σταθμευμένα οχήματα επί της Αναστάσεως, πριν τις εισόδους-εξόδους της Αττικής Οδού. Εικόνα που παρατηρήθηκε στον ίδιο βαθμό και την Κυριακή (22/3), ύστερα από σχετική αυτοψία του «Μένουμε Χολαργό».

Δεν είναι όμως μονάχα ο Υμηττός που συνεχίζει να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Πλατείες, πάρκα που παραμένουν ανοιχτά στο κοινό, σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φούρνοι, ATM και πολλοί άλλοι χώροι σε Χολαργό και Παπάγου αποτελούν ακόμη τόπους εξόρμησης και μαζικού συγχρωτισμού πολιτών, με την όποια πιθανή διασπορά του κορονοϊού να μαίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να επιδείξουν την… ιδιαίτερη ευαισθησία τους στους κανόνες υγιεινής, πετώντας κυριολεκτικά όπου βρουν χρησιμοποιημένα γάντια, μάσκες κ.λπ., με τα οποία υποτίθεται πως μόλις λίγο πιο πριν προστάτευαν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Υπάρχουν πάντως και εκείνοι που «Μένουν Σπίτι», πιθανώς κοντά στους ενοριακούς ναούς και οι οποίοι θα ήθελαν, μέρες που είναι, να τελούνται κανονικά οι ιερές ακολουθίες, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, ακούγοντάς τις από τα εξωτερικά μεγάφωνα των εκκλησιών.

Όπως και να ‘χει, εσείς συνεχίστε να μας στέλνετε τα όποια θέματα σας απασχολούν και εμείς, ύστερα από το απαραίτητο φιλτράρισμα, θα αναδεικνύουμε ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία τα κακώς αλλά και τα καλώς κείμενα των δύσκολων ημερών που όλοι βιώνουμε.