ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας (vid)


Το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για δύο (2) εβδομάδες λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (10/3) ο Βασίλης Κικίλιας.

«Λουκέτο» από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες δεκατέσσερις (14) ημέρες σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια), λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ιδιωτικά και δημόσια. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων αλλά και ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που πλήττονται. Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος Υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου», δήλωσε σχετικά ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα! Έτσι, αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική.