Επιχειρησιακό Σχέδιο… της αντιπολίτευσης!


Με πέντε (!) ψήφους της αντιπολίτευσης και μόλις δύο (!!) από την πλειοψηφούσα παράταξη Αποστολόπουλου εγκρίθηκε την Τρίτη (10/3) το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2019-2023 της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.

Η παράταξη του Δημάρχου είναι έτσι κι αλλιώς γνωστό πως δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χολαργού, αφού σε σύνολο έντεκα (11) συμβούλων οι πέντε (5) είναι εκείνοι που ανήκουν στον συνδυασμό «Μαζί για την Πόλη μας».

Από το σημείο αυτό, ωστόσο, μέχρι το να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο όπου τις όποιες μεγάλες αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Χολαργού θα καλείται πλέον όπως φαίνεται να τις παίρνει σχεδόν μόνη της η αντιπολίτευση, υπάρχει μια κάποια… απόσταση.

Κάτι τέτοιο ζήσαμε και την περασμένη Τρίτη (10/3), όταν και ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση στο τοπικό συμβούλιο της πόλης το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2019-2023 της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού.

Για να μην κουράζουμε, το Σχέδιο που παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω και το οποίο ως επί το πλείστον βασίζεται σε… ευχολόγια, υπερψηφίστηκε από δύο (2) Κοινοτικούς Συμβούλους της παράταξης Αποστολόπουλου (Γκούμα, Φιλόσοφος), δύο (2) της παράταξης Κανάκη (Αγγελέτου, Κατσαρέλης), δύο (2) της παράταξης Τούτουζα (Λάζαρη, Διώτη) και έναν (1) της παράταξης Τίγκα (Αντωνιάδου).

Μειοψήφισαν οι δύο (2) Κοινοτικές Σύμβουλοι και στενές συνεργάτιδες του Θανάση Βαλυράκη, Βάνα Κατσούλη και Ισμήνη Παραδέλλη, οι οποίες, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, έχουν θέσει εαυτόν εκτός παράταξης Αποστολόπουλου, ενώ άλλες δύο Σύμβουλοι δεν προσήλθαν καν στη συνεδρίαση.

Πρόκειται για την Ιωάννα Παπαγιάννη, η περίπτωση της οποίας προσομοιάζει με εκείνη των Κατσούλη-Παραδέλλη, καθώς και για την Κοινοτική Σύμβουλο του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση-Ρεκλείτης), Πηνελόπη Χανιά.

Συμπερασματικά και ανεξάρτητα από το αν το Επιχειρησιακό Σχέδιο βρίσκεται ή όχι στη σωστή κατεύθυνση (δεν διαφωνεί άλλωστε κανείς με τις προτάσεις-ευχές που προτείνονται ως λύσεις στα τοπικά προβλήματα), γίνεται για μία ακόμη φορά κατανοητό πως το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης συνεχίζει να βάζει ξεκάθαρα πλάτη στο Δήμαρχο, με τον Ηλία Αποστολόπουλο να είναι στην προνομιούχο θέση να μην ανησυχεί, ακόμη κι αν βρεθεί στο σημείο να χάσει όλους τους αιρετούς που εκλέχτηκαν υπό τη δική του σημαία, τόσο στα Κοινοτικά Συμβούλια, όσο και στο Δημοτικό.

Ακολουθεί αναλυτικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2019-2023 της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού: