«Κέντρο υποδοχής κρουσμάτων κορονοϊού έξω από Βρεφονηπιακό Σταθμό;»

Επίκαιρη ερώτηση εκτάκτου χαρακτήρα από το Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Ανυφαντή, προς το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, με αφορμή την πρόσφατη (5/3) τοποθέτηση κοντέινερ υποδοχής και διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στο «Γεώργιος Γεννηματάς», 10 μόλις μέτρα μακριά από τον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Στην ερώτηση που κατέθεσε εγγράφως το πρωί της Δευτέρας (9/3) στο Δήμαρχο, ο Γιώργος Ανυφαντής αναρωτιέται αν ο Δήμος ήταν ενήμερος από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την τοποθέτηση του περίφημου isolation box σε απόσταση αναπνοής από το Βρεφονηπιακό Σταθμό και αν ναι, ποιες ήταν οι ενέργειες από πλευράς Δημοτικής Αρχής προς τους ανθρώπους του Γενικού Κρατικού ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας δίπλα στο χώρο των βρεφών.

Τέλος, ο κ. Ανυφαντής ζητά από Αποστολόπουλο και συν αυτώ να απαντήσουν στο ποια μέτρα έλαβαν και εφάρμοσαν από την Πέμπτη (5/3) και ύστερα για την ενημέρωση και την προστασία των γονέων, των παιδιών και των δασκάλων του Βρεφονηπιακού Σταθμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στους χώρους του νοσοκομείου, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρησή τους από το Σταθμό.

Αναλυτικά:

«Κύριε Δήμαρχε,

Την Πέμπτη 5/3/2020 ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, τόνισε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί στο προαύλιο του νοσοκομείου isolation box δηλαδή κοντέινερ- σημείο διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού όπου ο γιατρός υποδοχής θα φοράει ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα και θα παραμένουν εκεί για τουλάχιστον 6 ώρες.

Ως εδώ όλα καλά, δυστυχώς το κοντέινερ έχει τοποθετηθεί μόλις 10-15 μέτρα μακριά από τον 4ο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου μας εντός του νοσοκομείου και σε έναν χώρο που αρκετοί γονείς ή παππούδες/γιαγιάδες σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους είτε να αφήσουν είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τον Παιδικό σταθμό.

Άρα πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος από κάποια απροσεξία ή αμέλεια να υπάρξει διάδοση της νόσου.

Και σας ερωτώ:

1) Είχατε ενημερωθεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για την τοποθέτηση του isolation box κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό;

2) Αν ναι, τι ενέργειες κάνατε ώστε να πιέσετε τη διοίκηση του νοσοκομείου να τοποθετήσει το κοντέινερ σε άλλο μέρος, μακριά από τον βρεφονηπιακό σταθμό και

3) Αν δεν γνωρίζατε, ποια μέτρα λάβατε και εφαρμόσατε από την Πέμπτη και μετά για την ενημέρωση και την προστασία των γονέων, των παιδιών και των δασκάλων του σταθμού, προκειμένου να διασφαλισθεί η πρόσβασή τους στους χώρους του νοσοκομείου τόσο κατά την άφιξη όσο και την αποχώρησή τους από τον παιδικό σταθμό;

Γιώργος Ανυφαντής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού».