«Κι όποιον πάρει ο Χάρος!»


Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προβεί την Κυριακή (8/3) σε ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, σινεμά και γήπεδα, η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού σπεύδει να ανακοινώσει τον… Πολιτιστικό Μάρτιο (!), με εκδηλώσεις για την τρίτη ηλικία μέσα (!!) στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου.

Ο κορωνοϊός έφερε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3) το… μισό υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Με ένα αντισηπτικό να… φιγουράρει (για προφανείς, κυρίως συμβολικούς, λόγους) πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την έξαρση της επιδημίας που δημιουργεί ο κορωνοϊός, αφού εκτίμησαν τα δεδομένα στον τομέα της δημόσιας υγείας, αποφάσισαν πως η κατάσταση απαιτεί νέα έκτακτα μέτρα. Παράλληλα, εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο Κυριακή (8/3) από το Υπουργείο Υγείας θα οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής. Πρόκειται για νέα περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων (θέατρα, σινεμά, γήπεδα). Δεδομένο θεωρείται ότι θα κλείσουν κι άλλα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, αλλά το ποια και πότε θα ανακοινωθεί επίσης αύριο (8/3).

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα (9/3) μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για την οικονομία περιλαμβάνουν από την αναστολή καταβολής ΦΠΑ μέχρι αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να δοθούν «ενέσεις» ρευστότητας στις επιχειρήσεις που εξαιτίας των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού αναγκάζονται π.χ. να κλείσουν.

Στη σύσκεψη του Σαββάτου (7/3) μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Κι εκεί που η υπεύθυνη στάση της πολιτείας έχει ήδη κλείσει Πανεπιστημιακές σχολές και σχολεία, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να τα κλείσει στο σύνολό τους και τρόπους κάλυψης της διδακτέας ύλης. Εκεί που αναβάλλονται μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις.

Στο Παπαγοχολαργιστάν η υπεύθυνη διοίκηση του Δήμου κάνει απολυμάνσεις του ποδαριού και ανακοινώνει τον… Πολιτιστικό Μάρτιο μέσα στο… Αμφιθέατρο. Με δεδομένο ότι το 90% των συμμετεχόντων σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας, το μήνυμα που μου ‘ρθε στο μυαλό είναι… κι όποιον πάρει ο Χάρος!».

Με το παραπάνω ποστ στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3), η Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού των «8 Προτάσεων», Νατάσσα Χαμηλοθώρη, σχολιάζει χαρακτηριστικά τον περίφημο… Πολιτιστικό Μάρτιο που μετά βαΐων και κλάδων έσπευσε να ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής (6/3) η Δημοτική Αρχή.

Μια σειρά δηλαδή εκδηλώσεων στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου, τις οποίες «λογικά θα τις αναβάλλουν, αλλά έπρεπε να βγάλουν ότι κάτι είχαν προγραμματίσει και με αφορμή την ημέρα γυναίκας (8/3)… Ε, τώρα, κλασσικά εικονογραφημένα, αν δεν γινόταν και σούσουρο θα τις έκαναν τις εκδηλώσεις, έστω και σε άδεια αίθουσα να πληρωθούν γύρω γύρω και οι φίλοι και γνωστοί», σύμφωνα με την έτερη Δημοτική Σύμβουλο των «8 Προτάσεων», Μαρία Σιώτου.

Και η ζωή στο… Παπαγοχολαργιστάν συνεχίζεται (;).