ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Προτάσεις για επιπλέον μέτρα από την παράταξη Κουγιουμτζόπουλου


Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη» καλούν τη Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ελάφρυνση από δημοτικά τέλη και φόρους και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Και συμπληρώνουν:

«Πέραν των υποχρεωτικών μέτρων “κατ’ οίκον εξυπηρέτησης των ευπαθών ομάδων” που έλαβε ο Δήμος μας κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών και στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20-03-2020), αλλά και πέραν του πρώτου πακέτου έκτακτων μέτρων που ως παράταξη καταθέσαμε από τις πρώτες μέρες (14/3/20), προτείνουμε ακόμη:

1. Την απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη και φόρους όλων των κρουσμάτων και νοσούντων που τυχόν θα επηρεαστούν στο μέλλον και για όσο διάστημα λόγω της ασθένειας παραμείνουν εκτός εργασίας.

2. Την απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη και φόρους όλων των εργαζόμενων των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και για όσο διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων παραμείνουν εκτός εργασίας και αναστολή πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών τους.

3. Την πλήρη αναστολή κάθε είδους καταβολής οφειλής προς το Δήμο από τους δημότες που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα.

4. Την πλήρη απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

5. Την απαλλαγή πληρωμής των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για όσο διάστημα τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

Επιπλέον, προτείνουμε:

1. Την καθημερινή απολύμανση όλων των πρασιών και πεζοδρομίων μπροστά από καταστήματα όπου δημιουργούνται ουρές καταναλωτών.

2. Την καθημερινή απολύμανση όλων των ιατρείων της περιοχής που δέχονται ασθενείς.

3. Τη διάθεση στο κοινό των εντύπων μετακίνησης σε ειδικά κουτιά σε κεντρικά σημεία της πόλης.

4. Την επέκταση του 15800 ή δημιουργία νέας πενταψήφιας γραμμής για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

5. Τη δημιουργία πλατφόρμας από το ΔΟΚΜΕΠΑ υποστήριξης γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας για τη δημιουργική τους απασχόληση.

6. Τη σύναψη σύμβασης με όλους τους τοπικούς επαγγελματίες μαναβικής, μπακαλικής κ.λπ. για τη μεταφορά προμηθειών στα σπίτια των ευπαθών ομάδων.

7. Τη σύναψη σύμβασης με όλους τους ιδιοκτήτες TAXI του Δήμου μας για τη δωρεάν μεταφορά προσώπων και προμηθειών για όλες τις ευπαθείς ομάδες.

8. Την άμεση προμήθεια με leasing ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.

9. Την ανάθεση παρασκευής και προμήθειας αντισηπτικού υγρού από τα τοπικά φαρμακεία και τη δωρεάν διάθεση στους δημότες.

10. Την προμήθεια του απαραίτητου υλικού (μάσκες και γάντια) και τη διάθεσή του στους δημότες δωρεάν.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε στο Δήμο μας έκτακτη χρηματοδότηση 40.000 ευρώ για την υποστήριξη μέτρων λόγω κορονοϊού.

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η τοπική κοινωνία μας και γι’ αυτές που ίσως θα έρθουν, ο Δήμος μας οφείλει να σταθεί αρωγός όλων των συμπολιτών μας, να προετοιμαστεί εγκαίρως και να στηρίξει σε οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί.

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια Βιώσιμη Πόλη»