ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Υμηττός τέλος

Στην καθολική απαγόρευση πρόσβασης στον Υμηττό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο αποκλεισμός του Υμηττού, για τον οποίο το «Μένουμε Χολαργό» σας είχε ενημερώσει ήδη από την Πέμπτη (19/3), αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργο Δημόπουλο, που έχει στην ευθύνη του τις οδικές προσβάσεις μέσω Χολαργού-Παπάγου, Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, στις οποίες τοποθετήθηκαν ήδη αστυνομικά μπλόκα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

«Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα, ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους, όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους».

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όσον αφορά και τους υπόλοιπους ορεινούς όγκους που περιστοιχίζουν την Αθήνα, όπως είναι η Πεντέλη και η Πάρνηθα.

Παράλληλα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση:

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, η Περιφέρεια Αττικής, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης” ανακοινώνουν πως το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας και με γνώμονα την υγεία όλων για την αναστολή της διασποράς του κορονοϊού. Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους συνανθρώπους μας».