Ο απολογισμός του Δημήτρη Οικονόμου


Διαβάστε τον πρώτο απολογισμό και τα επόμενα βήματα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου | Στον Δημήτρη Οικονόμου η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ολόκληρου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού από τον προσεχή Οκτώβριο

Το «Μένουμε Χολαργό» έλαβε και δημοσιεύει τον πρώτο απολογισμό του Δημήτρη Οικονόμου, στην πρώτη του θητεία στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού από το πόστο του Αντιδημάρχου.

Σε αυτόν, ο Παπαγιώτης αιρετός κάνει γνωστά και τα επόμενα βήματά του ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία βοτανικού κήπου, τη θέσπιση ανθοκομικής έκθεσης και την τοποθέτηση κάδων περισυλλογής ρούχων και υποδημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του «Μένουμε Χολαργό», ο δραστήριος και υπερκινητικός επικεφαλής της κίνησης «Παπάγου Πολιτεία» πρόκειται από τον προσεχή Οκτώβριο να αναβαθμιστεί, αναλαμβάνοντας τον τομέα της καθαριότητας και στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, σε μια ενιαία Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου, όπως -ορθά- ίσχυε μέχρι πρότινος.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του Δημήτρη Οικονόμου:

«Η ΓΝΩΜΗ

Ο Πρώτος απολογισμός και τα επόμενα βήματα!

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης στην κοινότητα Παπάγου στα μέσα Σεπτεμβρίου (2019), έθεσα ως άμεσο στόχο, την βελτίωση, των παρεχόμενων υπηρεσιών, στους τομείς που αφορούσαν στην αντιδημαρχία μου. Έδωσα ιδιαίτερη σημασία, στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος και για τις υποχρεώσεις τους. Θεώρησα σκόπιμο να είμαι καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλες τις γειτονίες του Παπάγου, έτσι ώστε αφενός να αποκτώ άμεση εικόνα των προβλημάτων και αφετέρου να δίνω λύση αυτών το συντομότερο δυνατόν.

Το διάστημα αυτό προχωρήσαμε σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, με τους κατοίκους των πολυκατοικιών της οδού Πίνδου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη συνεργασία μας με το 2ο σύστημα Προσκόπων Παπάγου, για τον καθαρισμό της εκτάσεως πέριξ του ΔΟΠΑΠ. Με το 1ο σύστημα προσκόπων, συνεργαστήκαμε στη φύτευση και τον καλλωπισμό παρτεριών στην οδό Κύπρου. Προχωρήσαμε επίσης στον εξωραϊσμό, προβληματικών σημείων στην κάτω ζώνη.

Δημιούργησα το πρόγραμμα, “υιοθεσίας”, αλσυλλίων, από συμπολίτες μας, οι οποίοι και συμμετέχουν στην εν γένει φροντίδα των. Παράλληλα με τη δράση, “Πράσινες Παρεμβάσεις”, οργανωμένα και συντονισμένα, φυτέψαμε, κλαδέψαμε, ομορφύναμε, αλσύλλια, πάρκα, πλατείες καθώς και τις πράσινες γραμμές.

Την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, με τη δράση “Χρώμα στην πόλη”, φυτέψαμε πλατείες και παρτέρια με πολύχρωμα λουλούδια. Με τη συνεχή , άοκνη και συντονισμένη εργασία των συνεργείων του δήμου και των υπευθύνων καθαριότητας , καθαρίσαμε και βάψαμε τοίχους με graffiti, ΚΑΦΑΟ και μουτζουρωμένα παρτέρια.

Το προσεχές διάστημα, θα εγκαταστήσουμε ειδικούς κάδους για την συλλογή, ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων και μελετούμε τη δυνατότητα, τοποθέτησης οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης καθώς και δημιουργίας, πάρκου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στου Παπάγου.

Βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία για τη δημιουργία Βοτανικού κήπου καθώς και στη θέσπιση ανθοκομικής έκθεσης, το μήνα Σεπτέμβριο, στο μεγάλο πάρκο. Σύντομα θα υλοποιηθεί, πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων».