ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Οδός Ανατολής


Από την ξεχωριστή οδό Ανατολής ανέτειλε την Παρασκευή (20/3) σε ολόκληρο το Χολαργό η εαρινή ισημερία του 2020 και μαζί της η ελπίδα στην Ελλάδα μας και σε ολόκληρη την οικουμένη.

Η οδός Ανατολής δεν πήρε τυχαία το όνομα αυτό, αφού πίσω από το ξακουστό Κορακοβούνι ανατέλλει καθημερινά ο μοναδικός ήλιος της χώρας μας.

Από την Υμηττού ως τη Ναυαρίνου και τη Γρεβενών, η Ανατολής αποτελεί τη φυσική συνέχεια της οδού Μακεδονίας του Παπάγου, ενός μεγάλου σε μήκος δρόμου, που ξεκινά από την Αργυροκάστρου και, διασχίζοντας την Αναστάσεως, καταλήγει στην οδό Υμηττού, για να συνεχίσει από εκεί και πέρα ως Ανατολής στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, στους πρόποδες του Υμηττού.

Η ακριβής θέση της ανατολής στον ορίζοντα καθορίζεται από το σημείο εμφανίσεως του ηλίου κατά τις ισημερίες (20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου). Η λέξη «ανατολή» έχει και ψυχοκοινωνιολογική σημασία, με την έννοια της αρχής μιας νέας, καλύτερης ζωής.

Πέρα από τη μαγευτική θέα και φυσικά τοποθεσία των προνομιούχων κατοικιών της οδού, η Ανατολής απέκτησε πρόσφατα και ολοκληρωμένο δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων, καθώς και νέο ασφαλτοτάπητα.

⇒ Με πληροφορίες από: «Οδωνυμικά του Χολαργού» (2004, Εκδ. πρ. Δήμου Χολαργού)