Προληπτικές δράσεις του Δήμου ενάντια στον κορωναϊό


Γενικευμένες απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων και χώρων συνάθροισης σε καθημερινή βάση ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/3) η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, ύστερα από σχετικό ερώτημα των Δημοτικών Συμβούλων Μαρίας Σιώτου και Νατάσσας Χαμηλοθώρη.

«Κε Δήμαρχε,

Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με την εξάπλωση του Κορωνoϊού, αλλά και τα δυσάρεστα νούμερα που καταγράφονται ιδιαίτερα φέτος με τον ιό της γρίπης.

Με δεδομένη την ελλιπή καθαριότητα, λόγω έλλειψης προσωπικού στα σχολεία της πόλης μας πρόβλημα που αναδείχθηκε έντονα όλο το τελευταίο διάστημα.

Και τέλος, παρακολουθώντας την άμεση αντίδραση των περισσότερων Δήμων για δράσεις απολύμανσης σε κτίρια που στεγάζουν ΚΑΠΗ, και σχολεία.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν σχεδιάζετε να προχωρήσετε στην προληπτική απολύμανση (και μέσα στο Σαββατοκύριακο), των δημοτικών εγκαταστάσεων στους οποίους συγκεντρώνονται μαζικά ομάδες πληθυσμού.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού
Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη».

Την παραπάνω ερώτηση κατέθεσαν από κοινού το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, οι Δημοτικές Σύμβουλοι των «8 Προτάσεων», Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Λίγο αργότερα, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε. Προληπτικές δράσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου -Χολαργού, ενημερώνει τους πολίτες ότι το τριήμερο 28, 29/2 και 1/3 πραγματοποιήθηκε γενική καθαριότητα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με χρήση ειδικών απολυμαντικών διαλυμάτων.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί προληπτικές απολυμάνσεις με εξειδικευμένα συνεργεία, σε όλα τα σχολεία μας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, από την Κυριακή 8 Μαρτίου έως την Τρίτη 10 Μαρτίου (τη Δευτέρα και την Τρίτη θα γίνουν κατά τις απογευματινές ώρες).

Επίσης προληπτικές απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, καθώς και στις δημοτικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ και στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, τηρούνται καθημερινά και αυστηρά τα προληπτικά μέτρα καθαριότητας και υγιεινής που έχουν υποδειχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επίσης ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, γίνεται καθημερινά απολύμανση.

Γενικότερα, ενημερώνουμε ότι στα σχολεία, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια, πραγματοποιείται, τακτικός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά́ με διάλυμα οικιακής χλωρίνης και αλκοολούχο αντισηπτικό́, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι η απολύμανση των χώρων γίνεται αποκλειστικά ως μέτρο πρόληψης και ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τόσο ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και τμήμα Προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου μας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, σχετικά με οδηγίες και μέτρα πρόληψης.