Σύμμαχος του Αποστολόπουλου ο Τούτουζας


Στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Τούτουζα, βρήκε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα σύμμαχο από πλευράς δημοτικής μειοψηφίας ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, με τον αρχηγό του συνδυασμού «Συν-Πόλις» να δηλώνει τη Δευτέρα (16/3) την ξεκάθαρη στήριξή του στα μέτρα του Δήμου κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχαμε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, με τον Δημήτρη Τούτουζα να εκδίδει μάλιστα και σχετικό Δελτίο Τύπου στο οποίο εκφράζει την ξεκάθαρη στήριξή του στα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή ενάντια στον κορονοϊό.

Την ώρα που μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης έχει ασκήσει ήδη έντονη κριτική στον Ηλία Αποστολόπουλο για καθυστερημένα αντανακλαστικά, ελλιπή μέτρα και αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά τους δημοτικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας που πλήττει -και- τη χώρα μας, ο κ. Τούτουζας γίνεται ο πρώτος και μοναδικός αιρετός της μειοψηφίας που βγαίνει μπροστά, στήνοντας ένα ιδιότυπο τείχος προστασίας στο Δήμαρχο και κουμπάρο του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τούτουζα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενωμένη η κοινωνία μας θα αντέξει και θα μείνει όρθια
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ, Δημήτρης Τούτουζας, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο. Συζήτησαν τα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος και ο Δημήτρης Τούτουζας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, με την εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην χώρα μας, ζούμε σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς, αγωνίας και επιφυλακτικότητας.

Για να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, απαιτείται πλήρης σεβασμός στα πρωτόκολλα υγιεινής και τα μέτρα προφύλαξης που ανακοινώνουν οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές. Είμαι σίγουρος ότι με την ωριμότητα, την αυτοσυγκράτηση, την συνεργασία και την αλληλεγγύη που θα επιδείξουμε όλοι, θα περάσουμε αυτή την περίοδο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Συντασσόμαστε πλήρως με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο της.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η σημερινή συνάντηση όπου δηλώσαμε τη στήριξη μας στα μέτρα του δήμου αλλά και επισημάναμε την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων ειδικά για τους χώρους άθλησης και τα πάρκα όπου παρατηρείται έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και ωριμότητας.

Παρόλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα αντέξει αυτή την κρίση, σοφότερη και ενωμένη. Γιατί στα δύσκολα, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά».

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
16.03.2020