Αλαλούμ με το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (10/4)


Την πρόθεση των Γιώργου Ανυφαντή και Παναγιώτη Δεμέστιχα να απέχουν από μία ακόμη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού ακολούθησε επιστολή του Προέδρου, Νίκου Κουκή, για τηλεδιάσκεψη υπό προϋποθέσεις, με τις Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη να γνωστοποιούν επίσης με τη σειρά τους την αποχή τους σε περίπτωση διεξαγωγής της συνεδρίασης της Παρασκευής (9/4) δια περιφοράς, τονίζοντας πως μία σωστά δομημένη τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να οργανωθεί λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την κατ’ εξακολούθηση κατάντια των δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, το «Μένουμε Χολαργό» πήρε θέση ήδη από την Τρίτη (7/4).

Την Πέμπτη (9/4), μία μόλις ημέρα πριν από την τέταρτη (4η) τακτική συνεδρίαση για το 2020, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Ανυφαντής και Παναγιώτης Δεμέστιχας, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για οριστική αποχή από όλες τις επόμενες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου που θα διεξάγονται δια περιφοράς αντί τηλεδιάσκεψης, λες και βρισκόμαστε στο 1990, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο, Νίκο Κουκή, να αποστείλει εκτάκτως και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο Σώμα την κάτωθι επιστολή:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για την προετοιμασία του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση του Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, παρακαλώ όπως γνωστοποιήσετε στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (dimsim@dpapxol.gov.gr) αν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα, ώστε να συμμετέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Απαραίτητα χρειάζεται να έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ που να διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς και αδιάλειπτη και σταθερή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Δ.Σ
Νίκος Κουκής».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προχειροδουλειές από πλευράς διοίκησης έφεραν με τη σειρά τους νέο ντόμινο αντιδράσεων, με τη δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις» να γνωστοποιεί και αυτή μέσω των αιρετών Μαρίας Σιώτου και Νατάσσας Χαμηλοθώρη την αποχή της σε περίπτωση διεξαγωγής της συνεδρίασης της Παρασκευής (9/4) δια περιφοράς, τονίζοντας πως μία σωστά δομημένη τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να οργανωθεί λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά:

«Κύριε Πρόεδρε,

Να επισημάνουμε ότι τηλεδιάσκεψη γίνεται και μέσω κινητού τηλεφώνου, όχι μόνο Η/Υ και τάμπλετ.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι σημαντικό είναι να μας δηλώσετε ποιο είναι το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση.

Για να είναι αποτελεσματική η τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να αναλάβετε την εκπαίδευση των δημοτικών συμβούλων, όπως άλλωστε γίνεται σε όσους Δήμους προχώρησαν ήδη με επιτυχία σε αυτή τη μέθοδο συνεδριάσεων.

Μία τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να οργανωθεί λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου αν θέλετε πράγματι, να προχωρήσετε σε αυτήν θα πρέπει να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, ώστε να είναι εφικτή και αποτελεσματική και φυσικά να ορίσετε νέα ημερομηνία συνεδρίασης.

Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην αυριανή συνεδρίαση δια περιφοράς, σας δηλώνουμε ότι εμείς θα απέχουμε.

Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη».