«Ὁ Δεσπότης πάντων, καθορᾶται νεκρός» (vid, pics)


«Ἀνάστα Ζωοδότα, ἥ σε τεκοῦσα Μήτηρ, δακρυῤῥοοῦσα λέγει» | Τα κεκλεισμένων των θυρών Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής (17/4), με εικόνα και ήχο, από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού

Το «Μένουμε Χολαργό» βρέθηκε και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (17/4) στον κεκλεισμένων των θυρών Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, μεταδίδοντάς σας κατ’ αποκλειστικότητα, με εικόνα και ήχο, τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.

Ήταν, αναμφίβολα, μια Μεγάλη Παρασκευή εντελώς διαφορετική από τις άλλες, με τους Ναούς της πόλης και ολόκληρης της χώρας να θρηνούν τον Δεσπότη πάντων χωρίς την παρουσία πιστών και τον Επιτάφιο κάθε ενορίας να παραμένει απομονωμένος, μακριά από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Μια Μεγάλη Παρασκευή χωρίς την καθιερωμένη σύναξη των Επιταφίων των τριών ενοριών του Χολαργού έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, με δρόμους κυριολεκτικά βουβούς και έρημους. Μια Μεγάλη Παρασκευή που όλοι ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε.

Μείνετε συντονισμένοι στο πρώτο Μέσο της πόλης και παρακολουθήστε ζωντανά απόψε (18/4), λίγο μετά τις 23:00, σε απ’ ευθείας μετάδοση από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/menoumeholargo), την Αναστάσιμη παννυχίδα από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Καλή Ανάσταση!

Χρόνια Πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος