ΔΟΚΜΕΠΑ: Απαλλάσσονται από τα τροφεία οι γονείς


Ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ) Παπάγου-Χολαργού για μη καταβολή τροφείων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου όσο διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τρίτη (3η) τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού για το 2020 το πρωί της Μ. Τρίτης (14/4) και ύστερα από πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, αποφασίστηκε ομόφωνα η μη καταβολή τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για όσο διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απαλλαγή από τα τροφεία θα έχει ισχύ από την ημερομηνία της προσωρινής διακοπής της λειτουργίας τους, ήτοι από 11/3/2020 και μέχρι την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Στην περίπτωση που γονείς έχουν ήδη καταβάλει τροφεία για το διάστημα αυτό, η καταβολή θα συμψηφιστεί με τις πληρωμές όταν λειτουργήσουν και πάλι οι Σταθμοί.

Τα τροφεία που έχουν ήδη καταβληθεί από γονείς παιδιών που θα αποχωρήσουν από τους Παιδικούς Σταθμούς θα επιστραφούν μετά από την προβλεπόμενη διαδικασία.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι από τη σχολική χρονιά 2020-2021 στους Σταθμούς του ΔΟΚΜΕΠΑ θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους.