Εικόνες ντροπής -και- στου Παπάγου (pics)


Για εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας σε διάφορα σημεία της περιοχής και Δημάρχους που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ίδια τους την πόλη κάνει λόγο σε σχετικό της ρεπορτάζ η κορυφαία ειδησεογραφική ιστοσελίδα της χώρας, in.gr.

Αναλυτικά:

Σε 2 δήμους της Αττικής η «πρόληψη» είναι σε καραντίνα

Άδεια οικήματα – υγειονομικές βόμβες και παρατημένα αυτοκίνητα

Κάποιες εικόνες σε δήμους της χώρας δεν συνάδουν με το προφίλ μιας χώρας που δημιούργησε πολιτισμό. Μπορεί να βρισκόμαστε στην δίνη της πανδημίας και οι δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης –με δεδομένες και τις άδειες ειδικού σκοπού-να έχουν μειωθεί, ωστόσο κάποια πράγματα υπήρχαν και πριν την πανδημία. Όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, όπου δίπλα σε μια παιδική χαρά εδώ και πολλούς μήνες δεσπόζει το «κουφάρι» ενός άδειου οικήματος όπου αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Αν κάποιο παιδί από περιέργεια προσεγγίσει ο κίνδυνος μόλυνσης είτε ατυχήματος είναι μεγάλος. Στη διασταύρωση των οδών Φρύνης και Οδυσσέα – σε ένα ομολογουμένως όμορφα διαμορφωμένο χώρο- δεν είναι αποδεκτό να παραμένει ο κίνδυνος του ερειπωμένου ακινήτου δίπλα σε παιδική χαρά.

Σε έναν άλλο δήμο που χαρακτηρίζεται για την αρμονία, την οργάνωση και το πράσινο, τον δήμο Παπάγου-Χολαργού είδαμε εικόνες που επίσης δεν τιμούν κανέναν. Στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Νευροκοπίου, υπάρχουν παρατημένα μπάζα –στην πίσω πλευρά- αλλά και σε διπλανό πάρκινγκ 2 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και σκουπίδια. Πηγές μόλυνσης και επικινδυνότητας.

Είναι απορίας άξιο για πιο λόγο οι έμπειρες δημοτικές αρχές των 2 δήμων δεν έχουν επιληφθεί ακόμη. Καλή η «καραντίνα» αλλά ως θεσμικός φορέας οφείλεις να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στη πόλη σου και να προλαμβάνεις καταστάσεις. Άλλωστε η πρόληψη δεν σώζει ζωές αγαπητοί δήμαρχοι και αγαπητοί αντιδήμαρχοι;

πηγή