«Είναι σωστό να πρέπει να πληρώσουμε τα δημοτικά τέλη;»

«Πώς να ανταποκριθεί σε όλα αυτά που ζούμε μια μικροεπιχείρηση η οποία έχει κλείσει κατόπιν κυβερνητικής εντολής και κατά συνέπεια έχει μηδενικά έσοδα;», αναρωτιέται μεταξύ άλλων με μήνυμά του στο «Μένουμε Χολαργό» γνωστός Χολαργιώτης επιχειρηματίας του παράδρομου της λεωφόρου Μεσογείων.

Ο γνωστός συμπολίτης μας, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεσή μας για οποιονδήποτε επιθυμεί περαιτέρω διευκρινίσεις, αναρωτιέται επίσης αν η επιχείρησή του που απασχολεί επτά (7) εργαζόμενους και δεν θα λάβει το σχετικό επίδομα των 800 ευρώ θεωρείται εύρωστη μπροστά σε εκείνη που απασχολεί πέντε (5) και θα το λάβει κανονικά.

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα!

Η επιχείρησή μας έκλεισε από τις πρώτες -όπως και άλλες μαζί- λόγω κορονοϊού. Τα δημοτικά τέλη είναι σωστό να πρέπει να τα πληρώσουμε…??

Καλά θα ήταν να παίρναμε κι εμείς το σχετικό επίδομα, αλλά…δεν!!! Θα το πάρουν όσες εταιρίες απασχολούν ΕΩΣ 5 εργαζομένους. Εμείς που απασχολούμε 7 προφανώς θεωρούμαστε…εύρωστες και δεν παίρνουμε τίποτα! Οι υπάλληλοί μας πήραν κανονικά και δικαίως τα 800€ και η εταιρία ΤΙΠΟΤΑ!!!

Διότι μπορεί να απαλλαγήκαμε από καταβολές ΕΦΚΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεων κτλ., ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό άλλες πληρωμές οι οποίες παραμένουν απαιτητές: ενοίκιο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ…

Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: πώς να ανταποκριθεί σε όλα αυτά μια μικροεπιχείρηση η οποία έχει κλείσει κατόπιν κυβερνητικής εντολής και κατά συνέπεια έχει μηδενικά έσοδα?».