Εθελοντική αιμοδοσία στο «Σήμαντρο» την Κυριακή των Βαΐων (12/4)


Στον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Σήμαντρο» η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στο Χολαργό εν μέσω κορονοϊού, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων 12 Απριλίου 2020.

Το μήνυμα των ανθρώπων του «Σημάντρου» αναφέρει:

«Η καταστροφική πανδημία του COVID-19 άλλαξε τη ζωή και τις συνήθειές μας. Όμως, κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει.

Πολλοί συνάνθρωποί μας δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για την αποκατάσταση της κλονισμένης τους υγείας και, μέρα με τη μέρα, γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

Κάθε ημέρα που περνάει, τ’ αποθέματα αίματος μειώνονται! Μπορείς κι εσύ να προσφέρεις “10 λεπτά απ’ το χρόνο σου”!

Την Κυριακή των Βαΐων (12 Απριλίου 2020), από ώρα 09:00 π.μ. έως ώρα 01:30 μ.μ., σε προσκαλούμε στη μεγάλη αίθουσα του συλλόγου “ΣΗΜΑΝΤΡΟ” (Ελ. Βενιζέλου 59Α), στην τακτική αιμοδοσία που διοργανώνει η ενορία της Παναγίας Φανερωμένης, για να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό δώρο στο Θεό, τον Πρώτο και Μεγάλο Αιμοδότη μας, μέσω της προσφοράς μας προς τον άγνωστο συνάνθρωπο.

Μη διστάσεις! Έλα!».

Ενώ το μήνυμα της Επιτροπής Αιμοδοσίας συμπληρώνει:

«Αγαπητοί μας αδελφοί,

Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αυτή τη μοναδική σε αγωνιστικά μηνύματα και ευκαιρίες αυτοβελτίωσης εκκλησιαστική περίοδο, έμελλε φέτος να τη ζήσουμε στη σκιά της καταστροφικής πανδημίας του COVID-19, η οποία υποχρέωσε μέχρι και τους Ναούς μας να διακόψουν την λειτουργία τους και, όλους εμάς, ν’ αλλάξουμε τρόπο ζωής και να πορευόμαστε προς την λαμπροφόρα ημέρα της Αναστάσεως, την “Εορτή των εορτών” και την “Πανήγυρη των πανηγύρεων”, κάτω από ιδιόρρυθμες συνθήκες και αγωνιζόμενοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όμως, όσο κι αν άλλαξ’ η ζωή κι η καθημερινότητά μας, κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για την αποκατάσταση της κλονισμένης τους υγείας και, μέρα με τη μέρα, γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Αποτέλεσμα, κάθε ημέρα που περνάει, τ’ αποθέματα αίματος μειώνονται!

Στη δοκιμασία τους αυτή, στη μικρή ή μεγάλη περιπέτεια της υγείας τους, παίρνουν δύναμη από την δική μας αγάπη και “παρουσία”. Γι’ αυτό, την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020, στην αίθουσα του “Σημάντρου”, Ελ Βενιζέλου 59Α, από ώρα 09:00 π.μ., οι υπεύθυνοι της Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σας περιμένουμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια υπόθεση ζωής που αφορά όλους μας. Να δώσουμε μαζί, λίγο από το αίμα που ρέει στις φλέβες μας, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, την αγάπη μας στους ασθενείς και πάσχοντες.

Έτσι, θ’ αξιωθούμε, όλοι μαζί, να φθάσουμε στην Αγία Ανάσταση του Χριστού μας και να ψάλλουμε πάλι το: “Χριστός Ανέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας και τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος”, έχοντας προηγουμένως χαρίσει κι εμείς -με την πράξη μας αυτή- ζωή, όπως ο Χριστός μας σε όλη την ανθρωπότητα.

Καλή Ανάσταση!

Επισήμανση: Την ημέρα της Αιμοδοσίας θα χρειαστεί να θυμόμαστε το Α.Μ.Κ.Α. μας και, βέβαια, από την προηγούμενη ημέρα, θα πρέπει να μην έχουμε πάρει φάρμακα, ούτε να έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. Επίσης, λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας της υγείας όλων από τον κορονοϊό, θα χρειαστεί να είμαστε όλοι οπλισμένοι με υπομονή. Για το λόγο αυτό, η ώρα λήξης της αιμοδοσίας ενδέχεται να παραταθεί και πέραν της καθορισμένης (13:30), ανάλογα με την προσέλευση».