Έτοιμη η νέα παιδική χαρά του Μεγάλου Πάρκου (pics)


Ένα ακόμη έργο-προσφορά του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδιά του Παπάγου και του Χολαργού είναι πλέον η πλήρως αναβαθμισμένη παιδική χαρά που βρίσκεται εντός του πάρκου «Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου» (Μεγάλο Πάρκο).

Πρόκειται για έναν υποδειγματικό χώρο παιχνιδιού, ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Συγκεκριμένα, η παιδική χαρά διαθέτει πλέον εξοπλισμό και περιοχές παιχνιδιού για τις τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών: παιδιά νηπιακής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Για την κάλυψη όλων των παραπάνω ηλικιακών ομάδων έχουν επιλεγεί 20 διαφορετικοί τύποι εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο εξάεδρο χωροδικτύωμα, μία σύνθεση αναρρίχησης με τρία πολύεδρα, ένας περιστρεφόμενος δίσκος ισορροπίας, ένα εναέριο σύστημα μεταφοράς «Τελεφερίκ», μία μεταλλική πεντάγωνη κούνια, μία πολυλειτουργική σύνθεση πύργος (προσβάσιμη από ΑμεΑ) και δύο μεταλλικές τσουλήθρες λόφου.

Επιπλέον, ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό της νέας παιδικής χαράς είναι η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση οργάνων και από ΑμεΑ, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο του σεβασμού στο περιβάλλον, η αναβάθμιση ακολούθησε πλήρως τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού με την ενίσχυση του φυσικού στοιχείου του περιβάλλοντος χώρου, ενώ τα υλικά και οι εξοπλισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανακυκλώσιμα και -στο μέτρο του δυνατού- παραγμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Το έργο, συνολικού κόστους 316.987,40 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε με 287.900 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και με 29.087,40 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.