Μαθητές και γονείς στο επίκεντρο των «8 Προτάσεων»


Προτάσεις στήριξης των μαθητών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και των οικογενειών τους από τη δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη» του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου.

Αναλυτικά:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε αυτό το διάστημα πρέπει να σκεφτόμαστε, εκτός τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας που σίγουρα έχουν την ανάγκη αλληλέγγυας συμπεριφοράς, και τα παιδιά μας, τους μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές. Τα παιδιά που δοκιμάζονται ψυχολογικά, αφού έχουν χάσει τον κοινωνικό τους περίγυρο, το σχολειό τους, τον κόσμο τους όλο δηλαδή, έτσι ξαφνικά.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες καλούνται, ωστόσο να προχωρήσουν και στα εκπαιδευτικά τους αντικείμενα, ώστε να μη χαθεί χρόνος στη γνωστική τους εξέλιξη, έχοντας άγνωστο το χρονικό όριο, γεγονός που κατά κανόνα δημιουργεί επιπλέον “βάρος” στα παιδιά.

Και όπως είναι φυσικό, όλο αυτό μετακυλίεται στους γονείς τους, την ώρα που και οι ίδιοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες οικονομικο-επαγγελματικές συνθήκες, να προσαρμοστούν.

Θεωρούμε ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης και τους Συλλόγους Γονέων μπορούν να εντοπίσουν τα παιδιά εκείνα που δεν διαθέτουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση.

Για να εξασφαλίσει ο Δήμος την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση όλων των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας, υπό τις νέες συνθήκες προτείνουμε για τη στήριξή τους:

  • παροχή εκτυπωμένων εντύπων των ηλεκτρονικών αρχείων που παραθέτει το Υπουργείο Παιδείας
  • παροχή τάμπλετ σε παιδιά που δεν διαθέτουν Η/Υ ή τάμπλετ
  • σύνδεση με το internet για παιδιά που δε διαθέτουν οι οικογένειές τους

Επιπλέον προτείνουμε:

  • Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και συμβουλευτική γονέων
  • Τη λειτουργία πλατφόρμας δημιουργικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μέχρι 6 ετών
  • Την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ώστε να εκδοθεί από την ΚΕΔΕ αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας με ρητή δήλωσή της για τον προσδιορισμό ημερομηνιών διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μένουμε σπίτι, μαζί με τα παιδιά μας! Προσπαθούμε όλοι να κρατήσουν επαφή με τη γνώση και να διαμορφώσουμε μία, όσο το δυνατό, ομαλή καθημερινότητα που την έχουν τόσο ανάγκη!

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια Βιώσιμη Πόλη».