Να βάλουν… Fiber προτρέπει τις Σιώτου-Χαμηλοθώρη ο Αποστολόπουλος!

Σε πρόβλημα με τη… σύνδεση στο διαδίκτυο (!) αποδίδει ο Δήμαρχος την αδυναμία ηλεκτρονικής έκδοσης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών μέσω του «ΕΡΜΗΣ», όπως κατήγγειλαν σχετικά το πρωί της Δευτέρας (6/4) οι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη, την ώρα που ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού παραμένει σταθερά εκτός σύνδεσης με την υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0, εξαναγκάζοντας τους δημότες σε υποχρεωτική επίσκεψη στα ΚΕΠ για την παραλαβή των αναγκαίων εγγράφων.

Την ώρα που διάφοροι Δήμοι, κάποιοι μάλιστα και γειτονικοί (Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Ηλιούπολης, Πεντέλης, Γλυφάδας, Μεγαρέων), έχουν ήδη φροντίσει για τη διασύνδεσή τους με την Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να μπορούν απλά κι εύκολα, απ’ όπου και αν βρίσκονται, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να πάρουν τα πέντε πιστοποιητικά που ζητούνται περισσότερο σε καθημερινή βάση, στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού τα πράγματα παραμένουν κάπως διαφορετικά.

Μπορεί το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» να δουλεύει πράγματι εδώ και κάποια χρόνια και ο κ. Αποστολόπουλος να μπορεί να εκδίδει όσα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης θέλει, όπως μάλιστα ο ίδιος αναφέρει πιο κάτω, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι άλλο πράγμα η υποβολή αιτήσεων και η διεκπεραίωση από την αρμόδια υπηρεσία και άλλο η αποστολή των πιστοποιητικών στον ηλεκτρονική υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο του πολίτη, κάτι που σε Χολαργό και Παπάγου θα κάνουμε όπως φαίνεται καιρό ακόμη να το δούμε στην πράξη.

Επομένως, το ερώτημα που συνεχίζει να υφίσταται δεν είναι αν οι κ.κ. Σιώτου-Χαμηλοθώρη έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά πότε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα περάσει στην πράξη στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθεί η απάντηση του Δημάρχου στο επίκαιρο ερώτημα που κατέθεσαν τη Δευτέρα (6/4) οι δύο γυναίκες αιρετές των «8 Προτάσεων»:

«Το σύστημα ΕΡΜΗΣ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και από το 2015 δίνεται και η δυνατότητα στους πολίτες οι οποίοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στην Εθνική Πύλη ΕΡΜΗΣ.

Κατά την περίοδο των μέτρων κατά της διασποράς του ιού Covid-19, η εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ και στις υπηρεσίες του Δήμου, γίνεται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Το προσωπικό του Δήμου ενημερώνει τους πολίτες για τη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών μέσω της Πύλης Ερμής και ήδη έχουν εκδοθεί αρκετά μέσω της εφαρμογής.

Όσον αφορά στη λειτουργία του ειδικού ληξιαρχείου, εδώ και αρκετά χρόνια δεν προσφέρεται στους πολίτες μέσω της πύλης ΕΡΜΗΣ. Δεν παρουσίασε δηλαδή τώρα κάποιο πρόβλημα.

Ίσως να είχαν κάποιο πρόβλημα στη σύνδεσή τους οι κ.κ. Σιώτου και Χαμηλοθώρη, μιας και ο δήμαρχος αιτήθηκε την ίδια ημέρα (3/4/2020) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μέσω της Πύλης Ερμής, και το έλαβε αμέσως (επισυνάπτεται)».