8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Να πάρει το όνομα του Παναγιώτη Παπαγιάννη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου»


Να αποκτήσει… ονοματεπώνυμο -και- η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, τιμώντας έτσι ο Δήμος τη μνήμη του πρόσφατα αποδημήσαντα πρώην Δημάρχου της πόλης, ζητούν με επίσημη πρότασή τους τα μέλη της δημοτικής παράταξης «8 Προτάσεις».

Επιπλέον, ο συνδυασμός Κουγιουμτζόπουλου προτείνει τη θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου για θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την ψηφιοποίηση του συγγραφικού έργου του Παναγιώτη Παπαγιάννη και τη διάθεσή του στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά:

Πρόταση για την ονομασία της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου σε «Παναγιώτη Παπαγιάννη» και τη θεσμοθέτηση Συνεδρίου

Η παράταξη “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη” αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μεγάλου θεωρητικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώην Δημάρχου Χολαργού Π. Παπαγιάννη κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ονομασία της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε αίθουσα “Παναγιώτη Παπαγιάννη”, τη θεσμοθέτηση ετήσιου Συνεδρίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών με θέματα που άπτονται της Θεσμικής Καινοτομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το όνομά του και τέλος την ψηφιοποίηση όλου του συγγραφικού του έργου και την διάθεση του στο Διαδίκτυο.

Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη χαρά που θα μπορούσε να πάρει ο Παναγιώτης Παπαγιάννης είναι να συμβάλει με το συγγραφικό του έργο και το όνομά του στην ανάπτυξη, την έξυπνη εξειδίκευση και χωρική ταυτότητα του Δήμου μας και να δώσει μια νέα πανελλαδική και πανευρωπαϊκή διάσταση σ΄αυτό που οραματιζότανε.

Η ονομασία της αίθουσας που είναι ο ναός της τοπικής μας δημοκρατίας και διαβούλευσης, αποτελεί για το δήμο μας κατοχύρωση της ταυτότητας του ανθρώπου – επιστήμονα που ξεκίνησε από το Χολαργό με έρευνα, προτάσεις και ιδέες και αναγνωρίστηκε από όλους τους δήμους της Ελλάδας και την Ελληνική πολιτεία.

Η θεσμοθέτηση ενός Συνεδρίου με βραβεύσεις, με τοπική ταυτότητα αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο χωρικής ταυτότητας, φήμης και δικτύωσης για το δήμο μας ως ετήσιο κέντρο αναφοράς για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δυνατότητα ενεργοποίησης και αξιοποίησης από το δήμο μας ενός πρωτοπόρου επιστημονικού στελεχικού δυναμικού που ασχολείται σήμερα με τη θεσμική καινοτομία στον Πανευρωπαϊκο Χώρο. Ένα τέτοιο συνέδριο μπορεί να μας επιτρέψει να συγκροτούμε τεχνογνωσίες ειδικών πιλοτικών εφαρμογών και να λύνουμε με πρωτότυπο τρόπο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η ψηφιοποίηση του συγγραφικού έργου του Παναγιώτη Παπαγιάννη μπορεί να δημιουργήσει έναν καινοτόμο θεσμό ψηφιακής βιβλιοθήκης σε ότι αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα μετεξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα καλών πρακτικών (αυτό ακριβώς που έκανε ο Π. Παπαγιάννης) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των δήμων. Μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα αναπτυξιακό οργανισμό με πολυποίκιλες συνεργασίες, με τεράστια οφέλη για το δήμο μας.

Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης είναι μέρος της πνευματικής περιουσίας του Δήμου μας. Μια επιστημονική προσωπικότητα, πανελλαδικού κύρους και εμβέλειας και κάθε δήμος οφείλει να αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του για το κοινό όφελος.

Ένα δημοτικό συμβούλιο, σύγχρονο, δυναμικό, οραματικό μπορεί να αντιληφθεί και να αξιοποιήσει την τεράστια πνευματική περιουσία που μας άφησε ο Παναγιώτης Παπαγιάννης. Ακόμη και η ιστορία του μας δείχνει το μέλλον αφού ότι απορρίφθηκε από τις προτάσεις του, υλοποιήθηκε καθολικά μετά από πολλά χρόνια.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»