Άρης Χολαργού για Α2!


Το πρόωρο λόγω πανδημίας φινάλε στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα του εγχώριου γυναικείου μπάσκετ είναι πολύ πιθανό να στείλει τον Κυπελλούχο ΑΚΟ Άρη Χολαργού από την Α’ ΕΣΚΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία, για πρώτη φορά ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του basketa.gr, προτάσεις αναδιάρθρωσης δεν υπάρχουν μόνο στις ανδρικές κατηγορίες μπάσκετ, καθώς η ΕΟΚ έχει ζητήσει και από τις ομάδες των γυναικείων πρωταθλημάτων να πράξουν το ίδιο.

Έτσι, και όπως απορρέει από το ρεπορτάζ, αρκετές ομάδες στην Α2 Γυναικών θεωρούν πως το πρέπον είναι να βρεθούν στην Α1 οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, με τη μεγάλη κατηγορία να προσθέτει δύο ομάδες και να έχει 14 τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Με αυτή τη λογική, ΕΦΑΟΖ από το Νότιο Όμιλο και Παναθλητικός Συκεών θα κληθούν να δεχθούν μια θέση στην πρώτη κατηγορία, ενώ όπως σε όλα τα πρωταθλήματα δεν υπάρχει πρόταση για υποβιβασμούς.

Ωστόσο, το μεγάλο μπέρδεμα έρχεται με τις ανόδους προς την Α2, καθώς υπάρχουν και τα πλέι οφ σε ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ αλλά και τα Πανεπαρχιακά Πρωταθλήματα που διεξάγονταν κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου. Εδώ οι προτάσεις είναι αρκετές, με την κυρίαρχη να μιλάει για αρκετές ανόδους και τρεις ομίλους, για μια σεζόν, στην Α2.

Έτσι, υπάρχει η σκέψη να ανέλθουν οι 4 πρώτοι της ΕΣΚΑ (ΑΕΚ Περιστερίου, Αμύντας, Άρης Χολαργού, ΜΕΛΑΣ Άγιος Ελευθέριος) και οι αντίστοιχοι της ΕΣΚΑΝΑ (Τερψιθέα Γλυφάδας, Ατρόμητος Πειραιά, Πορφύρας, Προφήτης Ηλίας), ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για έξι ομάδες από τα Πανεπαρχιακά, λαμβάνοντας υπόψη τις πρωταθλήτριες σε κάθε ένωση, κάτι το οποίο ωστόσο βρίσκεται υπό συζήτηση, το πώς θα μπορέσει δηλαδή να γίνει πράξη.

Αυτά τα δεδομένα συζητούν αρκετές ομάδες, με την ΕΟΚ να καλείται να πάρει την τελική απόφαση και τίποτα να μην είναι προς το παρόν δεδομένο.

Σε περίπτωση που ο ΑΚΟ Άρης Χολαργού πάρει έστω και με αυτόν τον τρόπο την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, θα αγωνιστεί τη σεζόν 2020-2021 σε αυτή για πρώτη φορά ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια, με την περίοδο 2010-2011 να είναι ως γνωστόν η τελευταία της ένδοξης εποχής του γυναικείου συλλόγου μπάσκετ της πόλης μας.