Η ομάδα του Παπάγου στα καλύτερά της (vid)


Τα ένδοξά της χρόνια στην Α1 και το Κύπελλο Κόρατς θυμήθηκε την Παρασκευή (1/5) η ομάδα μπάσκετ του ΑΣ Παπάγου, με ένα όμορφο βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook.

Τη χρονιά 1996/97 η ομάδα του Παπάγου έγραφε ιστορία. Τότε, τερμάτισε στην 7η θέση της Α1, που αποτελεί μάλιστα και την καλύτερη επίδοση της ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατάφερε να πάρει και το εισιτήριο για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για το Κύπελλο Κόρατς.

Το «σαλούν» ήταν κατάμεστο στα περισσότερα παιχνίδια και καμία ομάδα δεν περνούσε εύκολα από εκεί. Μάλιστα, η ομάδα του Παπάγου κατάφερε εκείνη τη χρονιά να νικήσει και την ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη με 73-72, σε ένα ματς «θρίλερ». Να σημειωθεί πως η Ένωση τερμάτισε αργότερα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο τέλος, το ρεκόρ των «στρατηγών» ήταν 12-14.

Στο Κόρατς ο ΑΣ κατάφερε να νικήσει στον όμιλό του δύο φορές την κυπριακή ΑΕΛ Λεμεσού και μία φορά τη Ντινάμο Βουκουρεστίου. Παράλληλα, ηττήθηκε μία φορά από τους Ρουμάνους και δύο φορές από τη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν. Στη φάση των «32» της διοργάνωσης ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Μπάμπεργκ. Ο αποκλεισμός στο Κόρατς ήρθε λίγο αργότερα, στη φάση των «16», απέναντι στην τουρκική Κόνιασπορ.

Μια χρονιά αξέχαστη για το σωματείο του ΑΣ Παπάγου, που δικαίως υπενθυμίζει στο κοινό του. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δείτε το βίντεο του συλλόγου: