Κράτησαν τις… αποστάσεις οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Παπάγου (vid, pics)


Φωτορεπορτάζ του news.gr από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου την πρώτη μέρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων | Δηλώσεις on camera του Διευθυντή του Λυκείου, Λάμπρου Γιώργα

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν τη Δευτέρα (18/5) οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι αίθουσες προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παπάγου. Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Η θερμομέτρηση δεν ήταν υποχρεωτική ενώ όποιος μαθητής αισθανόταν αδιαθεσία υπήρχε η πρόβλεψη να μεταφερθεί στην αίθουσα του εργαστηρίου Χημείας.

Το σύστημα με τις κάμερες πάντως δεν τέθηκε ακόμη σε λειτουργία, καθώς σύμφωνα με το Διευθυντή του Λυκείου Παπάγου, Λάμπρο Γιώργα, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και ελλείψεις σε υποδομές, ενώ ταυτοχρόνως υπάρχουν νομικά θέματα και ηθικά διλήμματα.

«Έχω προτείνει στους καθηγητές, το υλικό που θα επεξεργάζονται στην τάξη, να το ανεβάζουν στις πλατφόρμες, ώστε να το επεξεργάζονται και οι μαθητές οι οποίοι είναι στο σπίτι», σημείωσε.