Με την αναστάσιμη λαμπάδα στη Φανερωμένη!


«Δεύτε λάβετε φως» στις 21:45 και «Χριστός Ανέστη» στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (26/5) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, με τους πιστούς να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στη λαμπροφόρο ιερή αγρυπνία της απόδοσης της εορτής του Πάσχα όσα στερήθηκαν πριν από έναν περίπου μήνα.

Κατά την εσπέρα της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί τις Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, ώστε ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Στο μεταξύ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, θα χοροστατήσει και ιερουργήσει κατά την Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου θα τελεστούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και η Θεία Λειτουργία.

Στο Χολαργό οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελετή της Αναστάσεως, που στερήθηκαν πριν από έναν περίπου μήνα λόγω κορονοϊού, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, με τη λαμπροφόρο αναστάσιμη παννυχίδα να ξεκινά στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (26/5) και να ολοκληρώνεται μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ακολουθιών:

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Λαμπροφόρος Ἱερά Ἀγρυπνία διά τήν ἀπόδοση τῆς ἑορτῆς τοῦ Πάσχα
(ἕως 12:30 μετά τά μεσάνυκτα)

9:00 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός τῆς ἀποδόσεως τοῦ Πάσχα

9:45 μ.μ. Δεῦτε λάβετε φῶς…

10:00 μ.μ. Χριστός ανέστη!

(Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία ψάλλεται πανομοιοτύπως ὅπως τή νύχτα της Ἀναστάσεως)

Κατά τη διάρκεια της Ἱεράς Ἀγρυπνίας, θα τεθοῦν σε προσκύνηση τεμάχια Ἱερῶν Λειψάνων τῶν Ἁγίων, πού φυλάσσονται στό Ναό.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

7:00 π.μ. Ὁ Ὂρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία τῆς ἀποδόσεως τοῦ Πάσχα

6:30 μ.μ. Ἡ Θ΄ τοῦ Πάσχα, κατά τήν ὁποία ἀποδίδεται ἡ ἑορτή καί ὁ Ἑσπερινός τῆς ἑορτῆς τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

7:00 π.μ. Ὁ Ὂρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

6:30 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός

Ιερή αγρυπνία την Τρίτη (26/5) θα τελεστεί και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού, η οποία μάλιστα θα είναι αφιερωμένη στην «καλή επιτυχία των εξετάσεων των μαθητών».

Αναλυτικά:

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, τέλος, η απόδοση της εορτής του Πάσχα θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής, δηλαδή την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας το πρωί (07:00-09:30) και την Πασχάλια ακολουθία μαζί με τον εσπερινό της Αναλήψεως το απόγευμα (18:30-20:00). Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 7.00-9.30 το πρωί, θα τελεστεί κατά τα ειωθότα η Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.