8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Να γιατί πρέπει να προσέχουμε τι ψηφίζουμε»


«Η τοπική μας κοινωνία, μη έχοντας μια Δημοτική Αρχή ικανή να διαχειριστεί κρίσεις και να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεών της, έμεινε εκτεθειμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζει ακόμη χειρότερα», αναφέρει με αφορμή τη ματαίωση του προγράμματος της δημιουργικής απασχόλησης η παράταξη Κουγιουμτζόπουλου, η οποία παράλληλα υπενθυμίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη λειτουργία ΚΔΑΠ και που η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αγνοεί.

Διαβάστε αναλυτικά:

Στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού τα παιδιά στερούνται θεμελιώδη δικαιώματα δημιουργικής απασχόλησης

Χωρίς θερινά camps και δημιουργική απασχόληση αφήνει φέτος τα παιδιά μας η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου σε μια πολύ δύσκολη εποχή, τόσο για τα ίδια τα παιδιά που πέρασαν ένα τρίμηνο μερικού εγκλεισμού και απομόνωσης και περίμεναν την έναρξη του θερινού θεσμού για να ζήσουν την κοινωνική ζωή με τους φίλους τους, όσο και για τους γονείς που έχουν εξαντλήσει τις άδειες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Και ενώ το κράτος έχει δώσει σχεδόν 320.000 ευρώ στο Δήμο για τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού, η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού αντιμετωπίζει την κρίση τελικά ως μια ευκαιρία να καλύψει τις οικονομικές τρύπες της κακοδιοίκησης της.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών και τα επιστημονικά όργανα της Αυτοδιοίκησης παροτρύνουν και επιδοτούν με 170 εκατομμύρια ευρώ τις Δημοτικές Αρχές προκειμένου να λειτουργήσουν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.

Κέντρα που συνδέονται άμεσα με τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού, στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο, όπως περιγράφονται στη «Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» που επικύρωσε με το Ν. 21101/2-12-1992 η Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού καταργεί ακόμη και αυτό τα ολιγοήμερο θερινό πρόγραμμα, θεσμό που βρήκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Χιλιάδες γονείς που δικαιούνται να στέλνουν τα παιδιά τους στις δομές δημιουργικής απασχόλησης εντελώς δωρεάν, διότι έχουν φορολογηθεί γι’ αυτό, στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, στερούνται αυτού του δικαιώματος και της υπηρεσίας και χάνουν και την επιδότηση των 1.200 ευρώ.

Η τοπική μας κοινωνία, μη έχοντας μια Δημοτική Αρχή ικανή να διαχειριστεί κρίσεις και να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεών της, έμεινε εκτεθειμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζει ακόμη χειρότερα.

Να γιατί πρέπει άλλη φορά να προσέχουμε τι ψηφίζουμε.

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη