Αποστολόπουλος, αποχώρηση πρώτη! (vid)


Σημειολογική από πολλές απόψεις η πρώτη εν εξάλλω καταστάσει αποχώρηση Αποστολόπουλου από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού, με τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Ανυφαντή, να υπερθεματίζει για την ανάγκη ανάδειξης ενός Δημάρχου που θα είναι ικανός να αναλαμβάνει το όποιο πολιτικό κόστος και όχι ενός Δημάρχου απλού παρατηρητή και διαχειριστή των εξελίξεων.

Την ώρα που η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (17/6) τις δικές της προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, προτάσεις μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και σε άλλους μεγάλους Δήμους ανά την επικράτεια (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Αιγάλεω, Ελευσίνα, Σούλι) και αφορούν μεταξύ άλλων την πλήρη απαλλαγή τελών και μισθωμάτων καταστημάτων που αναγκάστηκαν εν μέσω κρίσης να διακόψουν τη λειτουργία τους, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, επέλεγε να ακολουθήσει για μία ακόμη φορά την… ασφαλή οδό που του υποδείκνυε σύμφωνα με τα λεγόμενά του η νομική υπηρεσία του Δήμου, περί 40% μείωσης των σχετικών μισθωμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Ανυφαντή, ο κ. Αποστολόπουλος, χάνοντας προφανώς την ψυχραιμία του, σηκώθηκε ως άλλος Νικολάου και αποχώρησε (!) προς στιγμήν από την αίθουσα συνεδρίασης, φωνασκώντας προς τον πρώτο των πρώτων Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης πως λέει… αρλούμπες!

«Ένας Δήμαρχος 55% πρέπει να αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες. Αν θέλαμε διαχειριστή Δήμαρχο που να πηγαίνει με το νόμο, πολύ ευχαρίστως, πολύ καλά κάνανε που τον ψηφίσανε. Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλαμβάνει και τις πολιτικές του ευθύνες και ειδικά σε περιόδους κορονοϊού. Σε έκτακτες περιόδους κρίσης», ήταν τα λόγια με τα οποία απάντησε στην αποχώρηση Αποστολόπουλου ο κ. Ανυφαντής, κάτι που συζητείται έτσι κι αλλιώς έντονα το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο μεταξύ μεγάλης μερίδας πολιτών και επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και μέσα στο ίδιο το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Να σημειωθεί πως με την πρόταση της δημοτικής παράταξης «Συν-Πόλις» (Τούτουζας, Ανυφαντής, Αυγερινός, Ρετσινιά) συντάχθηκαν και τα αιρετά μέλη των «8 Προτάσεων» (Σιώτου, Χαμηλοθώρη), για να περάσει βεβαίως κατά πλειοψηφία η πρόταση της διοικούσας παράταξης Αποστολόπουλου, που βρήκε ως συνήθως ανταπόκριση και από τους δημοτικούς συνδυασμούς Κανάκη και Τίγκα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 4:50:00 και έπειτα: