Χωρίς δημιουργική απασχόληση και καλοκαιρινό καμπ ο Δήμος


Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΟΠΑΠ.

Με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/6) πως δεν θα πραγματοποιηθούν το τρέχον καλοκαίρι τα προγράμματα της δημιουργικής απασχόλησης καθώς και του Αθλητικού Camp του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με ομόφωνη επίσης απόφαση του ΔΟΠΑΠ.

Οι αθλητικές δραστηριότητες καθώς και οι δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξάγονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με τα ίδια υλικά και μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό.

Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι δύσκολο να τηρηθούν από μικρές ηλικιακές ομάδες χωρίς την επιτήρηση των γονιών, όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν συνδυαστεί κυρίως με το παιχνίδι.

Από το Δήμο, μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως: «Η ευθύνη που έχουμε τώρα να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη σημασία του να βρεθούμε και πάλι μαζί το επόμενο καλοκαίρι, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας».