ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: «Προβληματισμός και δυσφορία για τη ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης»


Χωρίς ικανοποιητικά επιχειρήματα οι λόγοι που προτάσσει η Δημοτική Αρχή για τη ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης και των summer camps σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Παπάγου-Χολαργού, η οποία καλεί τους υπεύθυνους να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να προχωρήσουν έστω και με καθυστέρηση στην υλοποίηση των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ SUMMER CAMPS

Έντονο προβληματισμό και δυσφορία μάς δημιουργεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στη ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης και των summer camps.

Τη στιγμή που η τοπική κοινωνία έχει μπει σε ένα ρυθμό επαναλειτουργίας (υπό προϋποθέσεις και με τις προφυλάξεις που συστήνουν οι ειδικοί), με τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοιχτά, τα προγράμματα του ΔΟΠΑΠ και των τοπικών αθλητικών συλλόγων να τρέχουν ξανά, ακόμη και με το τοπικό Φεστιβάλ και τον τοπικό θερινό κινηματογράφο να επαναλειτουργούν, οι λόγοι που προτάσσει η Δημοτική Αρχή για τη ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης και των summer camps («Οι αθλητικές δραστηριότητες καθώς και οι δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξάγονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με τα ίδια υλικά και μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό. Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι δύσκολο να τηρηθούν από μικρές ηλικιακές ομάδες χωρίς την επιτήρηση των γονιών, όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν συνδυαστεί κυρίως με το παιχνίδι»), δεν αποτελούν ικανοποιητικά επιχειρήματα.

Τονίζουμε ότι τα προγράμματα αυτά, αποτελούν βασικές κοινωνικές παροχές και στοχεύουν κυρίως στην εξυπηρέτηση εργαζομένων γονέων που ενδιαφέρονται για την απασχόληση των παιδιών τους το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την απόφασή της και να προχωρήσει (έστω και με καθυστέρηση) στην υλοποίηση των καλοκαιρινών προγραμμάτων, χρησιμοποιώντας περισσότερους χώρους σχολείων, προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, ακόμα και κρατώντας τις διαθέσιμες θέσεις των προγραμμάτων αποκλειστικά για οικογένειες με εργαζόμενους γονείς.