Με αριθμημένες θέσεις το 26ο Φεστιβάλ

Για πρώτη φορά ο επισκέπτης του Κηποθεάτρου θα γνωρίζει εξ αρχής σε ποιο κάθισμα αντιστοιχεί το εισιτήριό του | Στο 75% η πληρότητα κάθε παράστασης λόγω κορονοϊού | Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για δωρεάν θεάματα

Με την Άννα Βίσση να ανοίγει την αυλαία του 26ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, το Κηποθέατρο της οδού Κορυτσάς ετοιμάζεται και φέτος, στη μετά-κορονοϊκή περίοδο, να υποδεχτεί για μία ακόμη χρονιά το κοινό του.

Για πρώτη φορά αλλά και με αφορμή την πανδημία, δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να γνωρίζουν εξ αρχής σε ποια ακριβώς θέση θα αντιστοιχεί το εισιτήριο το οποίο αγοράζουν, με τα αριθμημένα καθίσματα να έρχονται να βάλουν τέλος στα φαινόμενα κατάληψής τους από… τσάντες, ρούχα κ.λπ., σταματώντας έτσι μια και καλή τους όποιους διαξιφισμούς και αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του ίδιου του Κηποθεάτρου.

Όπως ανακοινώθηκε, η πληρότητα κάθε παράστασης δεν θα ξεπερνά το 75% των υπαρχόντων θέσεων, την ώρα που οι δωρεάν προσκλήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται αναλογικά, με τη Δημοτική Αρχή να δεσμεύεται για την αποκλειστική απόδοσή τους σε ευπαθείς ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στις χρηματοδοτήσεις της και το Κηποθέατρο Παπάγου, κάτι που συνεπάγεται τη διεξαγωγή συγκεκριμένων καλλιτεχνικών βραδιών με δωρεάν είσοδο για όλους.

Προς διευκόλυνση, τέλος, των συντελεστών, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αποφάσισε τη μείωση του ενοικίου από 1,00 ευρώ ανά εισιτήριο σε 0,50 ευρώ, διατηρώντας ωστόσο το πλαφόν των 300,00 ευρώ συν ΦΠΑ ανεξαρτήτως πωληθέντων εισιτηρίων.