Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος


Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού για το 2020.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, στις 6.30 το απόγευμα, ξεκινά με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού της Πεντηκοστής το πρόγραμμα της φετινής Ιεράς Πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής (7/6), στις 6.45 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μαζί με τον Μέγα Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον οποίο διαβάζονται και οι Ευχές της Γονυκλισίας, προεξάρχοντος του υπεύθυνου Βοηθού Επισκόπου της Κ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Χολαργού – Αγίας Παρασκευής), Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7.00, χοροστατούντος ξανά του Επισκόπου Νεοχωρίου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και στις 8.30 μ.μ., εφόσον δοθεί την Παρασκευή (5/6) η σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος, με την πομπή να ακολουθεί την καθιερωμένη διαδρομή επί των οδών Θεσσαλονίκης, Πλατείας Παπαφλέσσα και Χρυσοστόμου Σμύρνης, πριν την επιστροφή της στον Ιερό Ναό.

Ανήμερα της κυριωνύμου ημέρας (του Αγίου Πνεύματος), τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί από τον Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, ο Όρθρος και αμέσως μετά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα, στις 7.00, ο Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Άνω Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης της Ενορίας, τόσο το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7, όσο και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.