Στο ταμείο του Δήμου 117.936,65 ευρώ από Energa – Hellas Power

Πρόκειται για χρήματα που οι εν λόγω εταιρίες είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των λογαριασμών ρεύματος και που ποτέ δεν αποδόθηκαν, όπως θα έπρεπε, σε ΟΤΑ και δημόσιο.

Ήδη, από το 2018 το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε διατάξει την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων σε Δήμους και Δημόσιο, από τους λογαριασμούς των εταιρειών με μετρητά, ύψους 121 εκατ. ευρώ, που είχαν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, από το 2012.

Σε πρώτη φάση είχαν επιστραφεί 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία 72 Δήμων ανά την επικράτεια, για να ακολουθήσουν ακόμη 188 Δήμοι, ανάμεσά τους και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι οποίοι και διαμοιράζονται ποσό που αγγίζει συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά αυτά είχαν στην ουσία εισπράξει οι εταιρείες Energa – Hellas Power από τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, υπεξαιρώντας τα εν συνεχεία, χωρίς να τα αποδώσουν ποτέ στους ΟΤΑ, αφορώντας ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή τέλη καθαριότητας, φωτισμού και φωτισμού ηλεκτροδοτούμενων χώρων, καθώς και τέλη ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ).