8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Νέο αντιπαιδαγωγικό “έγκλημα” από τη διοίκηση Αποστολόπουλου»


Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη οριακή απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταστέγαση του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, τη λειτουργία του πρώτου με απογευματινό ωράριο και των δύο με μειωμένο διδακτικό χρόνο εξέδωσε η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη».

Αναλυτικά:

Με απογευματινό και μειωμένο ωράριο πληρώνουν βαριά οι μαθητές των 1ου Λυκείου & 1ου Γυμνασίου Χολαργού τη διοικητική ανεπάρκεια Αποστολόπουλου

Πολύ βαριά πλήρωσαν και θα πληρώσουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού τη διοικητική ανικανότητα του κ. Αποστολόπουλου, εξ αιτίας του ανεπαρκούς σχεδιασμού του για το έργο στο κτίριο της Καραϊσκάκη, που έδωσε το «πράσινο φως» στον εργολάβο, χωρίς να έχει πρώτα εξασφαλίσει τη μετεγκατάσταση του σχολείου. Με αποκορύφωμα την αντιπαιδαγωγική πρότασή του για απογευματινό ωράριο για το Λύκειο και μειωμένο και για τα δύο σχολεία, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ήδη τον προηγούμενο Μάιο οι τελειόφοιτοι μαθητές προετοιμάστηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις με τα κομπρεσέρ να χτυπάνε στους διπλανούς τοίχους κάνοντας μάθημα μέσα σε ένα εργοτάξιο. Ήδη όλες οι τάξεις του 1ου Λυκείου απορρυθμίστηκαν εντελώς, μέχρι η λειτουργική καθυστέρηση της διοίκησης Αποστολόπουλου να προσαρμοστεί στο πώς πρέπει να λειτουργεί ένα σχολείο.

Και αφού η διοίκηση Αποστολόπουλου διέλυσε όλα τα Δημοτικά με τους κακούς της σχεδιασμούς, τις μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, τις άστοχες και ασύμμετρες κατανομές, τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει και το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, προγραμματίζοντας να μεταφέρει εκεί και το 1ο Λύκειο, στοιβάζοντας 550 παιδιά από 12 έως 18 ετών σε ένα σχολείο χωρητικότητας 300, σε μια εποχή μάλιστα μέγιστης απειλής της πανδημίας του κορονοϊού.

Με περισσή ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και αλαζονεία, η διοίκηση Αποστολόπουλου αγνοούσε τις φωνές μας για την ανάγκη προγραμματισμού των έργων εδώ και πέντε χρόνια. Με περισσή άγνοια βασικών αρχών σχεδιασμού προχώρησε στην κατασκευή ενός «φαραωνικού έργου» που θα έπρεπε να θέσει το σχολείο εκτός λειτουργίας για τρία τουλάχιστον χρόνια, χωρίς να την απασχολεί πού θα φοιτήσουν τα παιδιά του Λυκείου τις χρονιές αυτές.

Τονίζουμε ότι το θέλουμε το έργο, αφού είμαστε εμείς που διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση για την επισκευή του 1ου Λυκείου Χολαργού από την Περιφέρεια Αττικής το 2015.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα έργο, όμως, πολύ μικρότερο (που μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε σχολικές διακοπές και αργίες), καθώς το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια είναι «κόκκινο» και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών.

Με περισσή άγνοια κινδύνου και μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου είχε δημιουργήσει, υπέγραψε τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο παράλληλα με τα έργα, παρά τις εκκλήσεις και τις αντιρρήσεις του Συλλόγου Γονέων. Ζητήσαμε, ακόμη και λίγο πριν την εκκίνηση των εργασιών, τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, βλέποντας τον πρόδηλο κίνδυνο και τα αδιέξοδα που θα δημιουργηθούν από την ανικανότητα προγραμματισμού και σχεδιασμού της διοίκησης Αποστολόπουλου. Μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Ζητήσαμε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας & Τεχνικών Έργων ως ελάχιστο δείγμα ανάληψης ευθυνών από τη διοίκηση και ο κ. Αποστολόπουλος μάς αγνόησε επιδεικτικά για ακόμη μία φορά. Γεγονός όμως, που απέδειξε ότι οι χειρισμοί ήταν όλοι κατευθυνόμενοι αποκλειστικά από τον ίδιο το Δήμαρχο!

Και τώρα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το σχέδιό του εναντίον των μαθητών μας, συστεγάζοντας το 1ο Λύκειο στο 1ο Γυμνάσιο παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των ειδικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κάτι τέτοιο είναι λειτουργικά αδύνατο, αλλά κυρίως παιδαγωγικά απαράδεκτο.

Η διοίκηση Αποστολόπουλου, μετά το αντιπαιδαγωγικό «έγκλημα» που διέπραξε επί τρία χρόνια στερώντας στους μικρούς μαθητές τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τώρα ετοιμάζεται να διαπράξει ένα παρόμοιο, προτείνοντας μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, συρρικνωμένα διαλείμματα για έφηβους μαθητές και απογευματινή βάρδια στα σχολεία του Δήμου μας, φέρνοντας έτσι σε μειονεκτική θέση τα παιδιά του Λυκείου που προετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα στις πανελλήνιες εξετάσεις!

Ο Δήμος μας θα γυρίσει 40 χρόνια πίσω, στην απογευματινή βάρδια των σχολείων, κορυφώνοντας την ήδη συντελούμενη απαξίωση των σχολείων μας, με την έλλειψη χώρων και υποδομών.

Η δημοτική παράταξη «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» καλεί τους γονείς να οργανωθούν και να αντιδράσουν μπροστά σε μια ανεύθυνη, αδιάφορη και ανίκανη διοίκηση, που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι φωτογραφίες δημοσίων σχέσεων και οι χοροί στις πίστες.

Καλούμε τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους, απέναντι σε μια επικίνδυνη Δημοτική Αρχή που αδιαφορεί πλήρως για τη μαθητιώσα νεολαία και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και δικαστικά, να εξασφαλίσουν ασφαλείς όρους και κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες για τα παιδιά τους.

«8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»