Δημιουργική απασχόληση όλο το χρόνο


Στην ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης προχωρά για πρώτη φορά στο Δήμο ο ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του ΕΣΠΑ.

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ, ο οποίος έχει ήδη συμμετοχή μέσω των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ», προχωρεί στην ίδρυση, για πρώτη φορά, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του ΕΣΠΑ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι χώροι που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση αλλά και σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα, ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό.

Στόχος του ΔΟΚΜΕΠΑ είναι να εξασφαλίσει στους γονείς τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πρότυπους χώρους, όπου, με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο, θα τους προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Η ίδρυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ψηφίστηκε ομόφωνα κατά την 7η -έκτακτη- συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ) Παπάγου-Χολαργού την Τετάρτη (8/7), από τα -παρόντα- μέλη του ΔΣ Χρύσα Παρίση, Μιμή Ρουφογάλη, Θανάση Κούτρα, Θανάση Χαρακτινιώτη, Χαρά Βοζίκη, Ρούλα Γιοβάνη, Γιώργο Λάττα, Μίρκα Μωραΐτη, Έντυ Τσαγκανού-Τζουάνου, Μανώλη Χάλκο, Αλεξάνδρα Τουμαρά-Κεφάλα, Θεόδωρο Γκλεζάκο και Ειρήνη Κωνσταντίνου.