Είναι να γελάει κανείς…


Η αντίθετη άποψη, τελικά, φαίνεται πως ενοχλεί τόσο πολύ Αποστολόπουλο και συν αυτώ, που πήραν την… ηρωική (!) απόφαση να αποκλείσουν για πρώτη φορά τις δύο μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Δήμου (menoumeholargo.gr, myxolargos.gr) από το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού!

Το ποια τοπικά ενημερωτικά Μέσα (είτε ηλεκτρονικά είτε έντυπα) στο Χολαργό και στου Παπάγου διαβάζονται και μάλιστα συστηματικά, δεν είναι και πολύ δύσκολο να το διαπιστώσει κάποιος. Αρκεί μια… βόλτα, οποιαδήποτε στιγμή, από την επίσημη σελίδα του κάθε Μέσου στο Facebook, εκεί όπου μπορεί εύκολα ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φυσικά, συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος εάν ανατρέξει και στην καθημερινή κατάταξη των ιστοτόπων σε Google Analytics και Alexa, εκεί όπου το «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) απολαμβάνει από τότε που δημιουργήθηκε τη μοναξιά της κορυφής ανάμεσα σε όλα τα τοπικά Μέσα της -ευρύτερης- περιοχής, αλλά ας πούμε πως αυτό το παραβλέπουμε…

Από το 2010 το myxolargos.gr και από το 2014 το menoumeholargo.gr, είναι τα δύο μοναδικά ειδησεογραφικά Μέσα της αγαπημένης μας γειτονιάς που σε καθημερινή βάση, έγκαιρα και πρωτίστως έγκυρα, ενημερώνουν χιλιάδες πολίτες για όλα τα θέματα καθημερινότητας που τους/μας αφορούν. Θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Χολαργό και του Παπάγου και όχι το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, τα Φάρσαλα ή την Κολοπετινίτσα.

Ο κόσμος βεβαίως μόνο χαζός δεν είναι, αφού και κρίση έχει και μυαλό, με αποτέλεσμα καθημερινά να εμπιστεύεται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τις δύο αυτές ιστοσελίδες για την ενημέρωσή του. Μια εμπιστοσύνη που αποδεικνύεται από τη σχεδόν καθημερινή αποστολή σε αυτές διαφόρων ειδών καταγγελιών ή παραπόνων, προτάσεων, απόψεων, γνώμης. Για το τι χρήζει επιδιόρθωσης, ποιο είναι αυτό που εάν άλλαζε θα έκανε καλύτερη τη γειτονιά μας, τι μας αρέσει και τι όχι κ.λπ.

Μια εμπιστοσύνη που αποδεικνύεται από τα καθημερινά δεκάδες, πολλές φορές και εκατοντάδες «Like» και λοιπά reactions και τα άλλα τόσα σχόλια και κοινοποιήσεις στις περισσότερες των αναρτήσεων των δύο αυτών Μέσων, από ανθρώπους υπαρκτούς, φίλους, γείτονες και γνωστούς που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο που οι ίδιοι δημιουργούν και όχι από fake προφίλ και fake ανθρώπους.

Την ίδια ώρα που, με τις αναρτήσεις των υπολοίπων, δεν ασχολείται κανείς ή σχεδόν κανείς! Μαντέψτε το γιατί…

«Άποψη και ενημέρωση για την αγαπημένη μας πόλη», το μότο που μας ακολουθεί εδώ στο «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Άποψη που διατυπώνουμε δημόσια από τα σχολικά ακόμη χρόνια.

Μια άποψη, ωστόσο, που το πρωί της Τετάρτης (1/7) αποδείχθηκε εμπράκτως (αλλά και εκτάκτως!) πως τελικά ενοχλεί και μάλιστα πολύ. Βλέπετε, ενοχλεί το οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα της -εκάστοτε- Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου. Ενός Δημάρχου που υποτίθεται πως θα έφερνε στο Δήμο μας τη νέα πνοή, τις φρέσκες ιδέες και την πραγματική αλλαγή πορείας στη μετά Ξύδη εποχή. Φευ…

Η αντίθετη άποψη, τελικά, φαίνεται πως ενοχλεί τόσο πολύ Αποστολόπουλο και συν αυτώ, που πήραν την… ηρωική (!) απόφαση να αποκλείσουν για πρώτη φορά τις δύο μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Δήμου (menoumeholargo.gr, myxolargos.gr) από το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού!

Αν και είναι πραγματικά να γελάει κανείς με τα παιδιαρίσματα μιας σοβαρής υποτίθεται Δημοτικής Αρχής, η κίνηση αυτή δείχνει τελικά πολλά, τα οποία πολλοί μεν φαντάζονταν, λίγοι δε ήταν σε θέση να δεχτούν, θεωρώντας πως ο συνδυασμός του 55% (Μαζί για την Πόλη μας) παραμένει… καβάλα στ’ άλογο και ρυθμιστής των εξελίξεων.

Αμ, δε! Η καθημερινή, ολοένα αυξανόμενη αγανάκτηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, παιδείας, περιβάλλοντος, τεχνικών έργων κ.λπ., η οποία εκφράζεται από τα δύο πιο γνωστά Μέσα της περιοχής αλλά ακόμη και στα ίδια τα δημοτικά Μέσα, η διαφορετική άποψη και κυρίως η αλλιώτικη σκέψη και φιλοσοφία διοίκησης ενός Δήμου, συσσωρεύουν τελικά όλο και μεγαλύτερη πίεση στα γραφεία της Περικλέους, με τις αντιδράσεις να είναι πλέον ξεκάθαρα σπασμωδικές, αν όχι… τραγελαφικές!

Αν και η αρχή είχε γίνει ήδη από πέρσι, φέτος Αποστολόπουλος και συν αυτώ αποφάσισαν να το… τερματίσουν, αποκλείοντας μια και καλή «Μένουμε Χολαργό» και «My Xolargos» από επίσημους Υποστηρικτές Επικοινωνίας του 26ου Φεστιβάλ, γιατί έτσι!

Λες και τα Μέσα αυτά περιμένουν κάθε χρόνο το πιξελιασμένο έντυπο του Φεστιβάλ για να γίνουν γνωστά! Λες και υπάρχει οικονομικό αλισβερίσι, τη στιγμή που καθημερινά, τουλάχιστον εδώ στο «Μένουμε Χολαργό», ανεβάζουμε (προφανώς εντελώς δωρεάν, όπως πάντα και με όλους) οτιδήποτε μας αποστέλλει το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Αλλά τότε είμαστε καλοί!

Για να τελειώνουμε, γιατί, πιστέψτε μας, έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Κανένα «Μένουμε Χολαργό» δεν έχει ανάγκη κανένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ και κανέναν περαστικό Αποστολόπουλο.

Αυτό που έχουμε ανάγκη και βγαίνει πράγματι ανιδιοτελώς από μέσα μας, είναι το καλό, βασικά το καλύτερο, για την αγαπημένη μας πόλη. Την πόλη που γεννηθήκαμε και στην οποία ζούμε.

Και για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλουμε το Φεστιβάλ, αγαπάμε το Φεστιβάλ, διαφημίζουμε το Φεστιβάλ της γειτονιάς μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έτσι κι αλλιώς, μη γελιόμαστε, μόνο εμείς το κάνουμε.

Πάντα αφιλοκερδώς και ακόμη και χωρίς να αποτελούμε αναγνωρισμένους υποστηρικτές του!

Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, το «Μένουμε Χολαργό» θα συνεχίσει και φέτος να σας μεταδίδει κλίμα από αγαπημένες παραστάσεις και συναυλίες.

Μα, το κυριότερο;

Θα συνεχίσει να σας στέλνει σε αγαπημένες παραστάσεις και συναυλίες!

Και η αρχή θα γίνει από την πρώτη κιόλας βραδιά του 26ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, όταν δύο τυχεροί αναγνώστες μας θα απολαύσουν εντελώς δωρεάν την παρθενική συναυλία της Άννας Βίσση στο Κηποθέατρο Παπάγου!

Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι, διότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Για τους υπόλοιπους, θα δείξει.

Μανώλης Χάλκος
Μένουμε Χολαργό