«Επιδοτούμενη υγειονομική βόμβα ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου»


8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και Πράσινων Σημείων αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου, χωρίς να γνωρίζει πόσα σκουπίδια πρέπει να διαχειριστεί, τι μέγεθος θα έχει αυτή η μονάδα, με τι προσωπικό θα το λειτουργεί και πού θα φτιάξει τα Πράσινα Σημεία».

Το κυριότερο, όμως, είναι, ότι δεν διαθέτει καμία μελέτη βιωσιμότητας (αφού δεν γνωρίζει τους όγκους), με τεράστιο κίνδυνο αυτό το σύστημα να καταρρεύσει μετά από λίγα χρόνια, να μετατραπεί σε μια χωματερή με απίστευτες υγειονομικές επιπτώσεις και να επιφέρει την απόλυτη υποβάθμιση του προαστίου μας.

Όπως ακριβώς είχαμε προειδοποιήσει και για την κατάρρευση του συστήματος των καφέ κάδων που προεκλογικά εγκατέστησε η Δημοτική Αρχή. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» προειδοποιήσαμε και καταψηφίσαμε, επισημαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόλυτη προχειρότητα και τον μπακαλίστικο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Η καθαριότητα καθημερινά χειροτερεύει. Οι καφέ κάδοι έχουν δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κάθε γειτονιά. Οι δημότες Παπάγου-Χολαργού πληρώνουμε από τα ακριβότερα τέλη πανελλαδικά, με τις επιδόσεις της ανακύκλωσης να βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο της Αττικής και των βορείων προαστίων.

Το 2015 είχαμε αναλύσει με στοιχεία και νούμερα ότι το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων που είχε ψηφίσει η Δημοτική Αρχή οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια καταστροφική πανάκριβη αποτυχία. Αποδείξαμε με στοιχεία ότι η πρότασή μας θα κόστιζε 1,5 εκατομμύριο ευρώ λιγότερο ετησίως στους δημότες και θα είχε 30% καλύτερες επιδόσεις. Ήταν σίγουρο ότι θα επιβεβαιωνόμασταν, όπως και έγινε.

Αντιδρούμε στη διαχείριση των απορριμμάτων με έργα εντυπωσιασμού και βιτρίνας.

Οι Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και τα Πράσινα σημεία αποτελούν βασικά εργαλεία για την αποσυμφόρηση των σκουπιδιών και την καλύτερη αποκομιδή τους, όπως και για τη μείωση των τελών καθαριότητας και εν τέλει την ελάφρυνση δημοτών. Χρειάζονται, όμως, μελέτη και σοβαρή αντιμετώπιση για την αξιοποίηση τους.

«8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη»