Επιστολή Τούτουζα σε Κεραμέως για το 1ο Λύκειο


«Συνταγματικά κατοχυρωμένο σε όλα τα σχολεία της χώρας το πρωινό ωράριο» τονίζει μεταξύ άλλων προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, ο οποίος ζητά τη συνδρομή της Νίκης Κεραμέως για να αποσοβηθεί η περίπτωση απογευματινής λειτουργίας του 1ου Λυκείου στο Γυμνάσιο της οδού Αετιδέων.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή του Δημήτρη Τούτουζα στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ, Δημήτρης Τούτουζας, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργός,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής μας.

Στο 1ο Λύκειο Χολαργού γίνονται έργα ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Λόγω αδυναμίας του εργολάβου να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει ο κίνδυνος ολόκληρο το Λύκειο για την επερχόμενη σχολική χρονιά να μετεγκατασταθεί σε γυμνάσιο της περιοχής αλλά με απογευματινό ωράριο. Να υπενθυμίσουμε βέβαια, ότι το πρωινό ωράριο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και αποφασίζεται από β’αθμια με εισήγηση προς το Υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πιστεύουμε ότι αυτό θα επιβαρύνει όλα τα παιδιά μαθησιακά, μετά και από μια δύσκολη προηγούμενη χρονιά λόγω του ιού. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι γι’ αυτό και εδώ και τριάντα χρόνια περίπου όλα τα δημόσια σχολεία έχουν γίνει πρωινά.

Θεωρούμε ότι το απογευματινό ωράριο για όλα τα παραπάνω, αδικεί τα συγκεκριμένα παιδιά και πολύ περισσότερο τα παιδιά της Γ’ Λυκείου.

Επιπρόσθετα, υπάρχει σημαντικό ζήτημα καθαριότητας των χώρων λόγω του αριθμού των παιδιών και της έλλειψης χρόνου για απολύμανση των αιθουσών και των χώρων υγιεινής.

Εκτιμούμε ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να βρει κατάλληλο χώρο για τη στέγαση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού και να τους προσφέρει τις κατάλληλες για μάθηση συνθήκες.

Κυρία Υπουργός,

Παρακαλούμε θερμά τη συνδρομή σας και τις ενέργειές σας προς τη δημοτική αρχή για να αποσοβηθεί αυτή η περίπτωση.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Τούτουζας
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ ΠΑΠΑΓΟΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ».

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
22.07.2020