Non stop «μαλλιοτράβηγμα» Δήμου-«8 Προτάσεων»


Για τυχοδιωκτική πολιτική της παράταξης Κουγιουμτζόπουλου στο ζήτημα της σχολικής στέγης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, για υπερμεγέθες κόμπλεξ κατωτερότητας του Δημάρχου απέναντι στους ίδιους ανταπαντούν τα μέλη των «8 Προτάσεων».

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις που αντάλλαξαν την Τρίτη (21/7) Δήμος και «8 Προτάσεις»:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στις ανακρίβειες των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για το ζήτημα της σχολικής στέγης

Η τυχοδιωκτική πολιτική των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο ζήτημα της σχολικής στέγης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την σχολική κοινότητα ως πεδίο πολιτικής σύγκρουσης με μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Αποξενωμένοι από τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας οι εκπρόσωποι των 8 προτάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν απόψεις και κρίσεις που έχουν διαψευστεί από τα γεγονότα.

Αρχικά προέβλεψαν με βεβαιότητα ότι το κτίριο που μίσθωνε το Πολωνικό σχολείο δεν είναι διαθέσιμο ώστε να μισθωθεί και να λειτουργήσει προς όφελος των μαθητών του Δήμου μας.

Δυστυχώς για τις 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τον Ιανουάριο του 2020 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση-διακήρυξη για τη μίσθωση σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ναυαρίνου ιδιοκτησίας του κ. Σπυρόπουλου.

Στη συνέχεια οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι δεν υπολογίζει σωστά τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία ενόψει της έναρξης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και ως νεότερες Κασσάνδρες προέβλεπαν ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των εγγραφών. Λίγο καιρό μετά, με τις εγγραφές να κυμαίνονται στα πλαίσια που ο Δήμος έχει οριοθετήσει, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο μας ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κανονικά και χωρίς να απαιτείται χρήση προκάτ αιθουσών όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας.

Πρόσφατα δε, σε τελευταία της ανακοίνωση η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ κάνει λόγο για “μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων” τη στιγμή που η δημοτική αρχή έχει παραδώσει τα προηγούμενα χρόνια ένα νηπιαγωγείο στην οδό Φειδίου, έχει προβεί στις αγορές δύο ακινήτων για την κάλυψη αναγκών της σχολικής κοινότητας (το ακίνητο επί της οδού Αναστάσεως 92 που θα φιλοξενήσει νηπιαγωγείο και το ακίνητο της οδού Αριστοτέλους που επίσης προορίζεται να καλύψει ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης) και παράλληλα έχει μισθώσει για δέκα έτη και το σχολικό συγκρότημα όπου λειτουργούσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Σπυρόπουλου.

Επιπλέον όμως, με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών ιδρύονται στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού τέσσερις (4) νέες σχολικές μονάδες το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, καθώς και τα 7ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 4ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, με τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ απλά να παρακολουθούν τις εξελίξεις που διαψεύδουν συνεχώς τις προβλέψεις και τις κρίσεις τους.

Ερχόμενοι στο ζήτημα του σχολικού κτιρίου του 1ου Λυκείου Χολαργού, αφενός μαθαίνουμε από την ανακοίνωση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι “κόκκινο και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών” και ότι διεκδίκησαν και πέτυχαν τη χρηματοδότηση του έργου, ενός έργου όμως πολύ μικρότερου, όπως υποστηρίζουν, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Εμείς ως διοίκηση δεν κόβουμε ή επεκτείνουμε τα έργα κατά το δοκούν και με πολιτικές σκοπιμότητες. Προωθούμε τα έργα που έχει ανάγκη το σχολικό συγκρότημα, που βάσει μάλιστα της επιχειρηματολογίας των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, είναι ακατάλληλο. Το μαγικό ραβδάκι όμως των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα μετέτρεπε ένα κτίριο από ακατάλληλο σε κατάλληλο με ένα μικρό έργο που θα υλοποιούνταν κατά τις σχολικές διακοπές.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα παραμείνουμε στις μελέτες και τις προτάσεις των ειδικών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετσοκόψουμε ένα έργο που κρίνεται αναγκαίο. Ας δημοσιοποιήσουν οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ποιες εργασίες θεωρούν περιττές από το έργο που σήμερα εξελίσσεται. Επίσης περιμένουμε να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες που δήθεν έκαναν για την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσον δε αφορά στη λειτουργία του σχολείου, ήδη από την μελέτη δημοπράτησης του έργου, ο Δήμος είχε συζητήσει πιθανές λύσεις καταλήγοντας στα εξής εφικτά ενδεχόμενα:

Είτε

Την λειτουργία των δύο τάξεων (Β και Γ λυκείου) στο κτίριο όπου δεν διεξάγονται εργασίες και την μεταφορά της Α’ λυκείου σε διαθέσιμες αίθουσες του Α’ Γυμνασίου

Είτε

Την λειτουργία του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες στο κτίριο του Α’ Γυμνασίου.

Όλο δε αυτό το διάστημα δεν υπήρξε από κανέναν κάποια άλλη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, παρά μόνο η πρόθεση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα, επιχειρώντας ακροβασίες και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

Σύντομα όμως στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, και σε αυτό το ζήτημα η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα παραμείνει ουραγός αναμένοντας να αποκομίσει μικροπολιτικά και μόνο οφέλη.

Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι σε όλα τα ζητήματα του Δήμου, κυρίως όμως στα ζητήματα της παιδείας οι πολίτες περιμένουν από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις. Οι συλλήβδην κατηγορίες και η απαξίωση των ενεργειών του Δήμου λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, για λίγο όμως χρονικό διάστημα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος πραγματικά μεριμνά για τα τοπικά ζητήματα και ποιος αναλώνεται σε αλλεπάλληλους τακτικισμούς και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί, μας υβρίζει…

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί που του προσφέρουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις που έστω και μετά από πέντε και έξι χρόνια τις υιοθετεί… μας λέει και τυχοδιώκτες.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια τον πιέζαμε και τον προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους να μην εξασφαλίσει για χρήση όλο το κτίριο του Πολωνικού Σχολείου και για την ανάγκη εξεύρεσης νέων σχολικών εγκαταστάσεων (πρόταση με τον οποία διαφωνούσε), ενώ τελικά κατάλαβε το λάθος του και την υιοθέτησε, μας βρίζει και από πάνω.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια του επισημαίνουμε την αύξηση των μαθητών στα σχολεία που κάθε χρόνο τα μετράει λάθος και την άμεση ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες, μας μέμφεται επειδή μία και μόνο χρονιά τα παιδιά μειώθηκαν. Αλήθεια ποιος είναι τυχοδιώκτης όταν προσπαθεί να πιαστεί από μία χρονιά για να δικαιολογήσει την αδράνεια έξι χρόνων;

Να δούμε, όμως τι θα λέει του χρόνου.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί τρία χρόνια τον πιέζουμε να εντάξει και τους μικρούς μαθητές του Δήμου μας στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με την οποία διαφωνούσε κατηγορηματικά και του θυμίζαμε ότι πρέπει να κάνει προγραμματισμό, μας λοιδορεί τώρα που κατάλαβε ότι πρέπει να την εφαρμόσει υποχρεωτικά.

Αντί να μας ευχαριστεί, που του λέγαμε ότι η αγορά του οικοπέδου της Αριστοτέλους έπρεπε να γίνει για Νηπιαγωγείο και όχι για Παιδικό Σταθμό, τώρα που κατάλαβε το λάθος του και αλλάζει τη χρήση, μας υβρίζει.

Αντί να μας ευχαριστεί, που τον πιέζαμε να κάνει αγορές οικοπέδων για σχολικές μονάδες, τώρα που κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει και το κτίριο της οδού Αναστάσεως σε Νηπιαγωγείο και όχι για τις υπηρεσίες Πρασίνου που το προόριζε, μας ειρωνεύεται.

Τέλος, στην υπόθεση του 1ου Λυκείου Χολαργού, αντί να μας ευχαριστεί δημοσίως όπως κάνουν όλοι οι αξιοπρεπείς δήμαρχοι, που δράσαμε έγκαιρα και πείσαμε την Περιφέρεια Αττικής, αντί να χρηματοδοτήσει πλατείες κι εκκκλησίες που της ζητούσε, να επιχορηγήσει την αναβάθμιση του 1ου Λυκείου, που καταρρέει και αντί να μας ευχαριστήσει που εδώ και τρία χρόνια τον είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιο έργο δεν γίνεται με παράλληλο μάθημα και ότι έπρεπε είτε να σπάσει το έργο σε τρία, είτε να εξασφαλίσει μετεγκατάσταση, διότι όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχός του, το κτίριο είναι «κόκκινο», προσπαθεί με ψέματα να μας απαξιώσει.

Για μια φορά ακόμη με την ανακοίνωσή του ο κ. Αποστολόπουλος αποδεικνύει κατηγορηματικά, ότι ακούει με προσοχή τις προτάσεις μας, μετά από μια τεράστια καθυστέρηση και αφού έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους συνδημότες μας, τις υιοθετεί, αλλά επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν κάνουμε προτάσεις, διότι διακατέχεται από ένα υπερμεγέθες πολιτικό κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί μας.

Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να απαξιώσει τη συμβολή μας και τον ρόλο μας στο δημόσιο διάλογο ζημιώνοντας ουσιαστικά τους δημότες του. Στην αρχή έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που του λέγαμε.

Έτσι έχασε τη συμμετοχή του στην διαβούλευση του ΠΕΠ Αττικής για την χρηματοδότηση των αναγκών του Δήμου που μπορούσε να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, όπως έκαναν άλλοι δήμοι (Φάληρο, Παλλήνη, κλπ).

Έτσι έχασε την χρηματοδότηση άνω των 130 εκ. ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε., όπως έκαναν οι δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Άλιμος και άλλοι.

Έτσι έχασε προγράμματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως έκανε ο Πειραιάς.

Έτσι έχασε την επένδυση για τα σχολεία ύψους 70 εκ. ευρώ από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όπως έκαναν οι δήμοι Μοσχάτου, Αγ. Ι. Ρέντη κ.ά.

Έτσι στέρησε από τους γονείς και τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης εδώ και έξι χρόνια και την χρηματοδότηση τους από το πρόγραμμα Εναρμόνιση, όπως έκαναν δήμοι σαν τον Νεάπολης-Συκεών κ.ά.

Έτσι απέτυχε παταγωδώς στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε αντίθεση με άλλους όπως το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια κ.ά.

Έτσι απέτυχε στο να φτιάξει εδώ και έξι χρόνια ένα «μπαλόνι» στον Τσακό, αφού δεν εφάρμοσε τη μέθοδο που του λέγαμε του Δήμου Ηλιούπολης που το έφτιαξε σε 60 μέρες.

Έτσι απέτυχε να βάλει γκαζόν στο γήπεδο της Κύπρου τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής έφτιαξαν ένα και δύο γήπεδα ολόκληρα με κερκίδες και αποδυτήρια.

Έτσι απέτυχε στα πεζοδρόμια, στη διαχείριση πρασίνου κ.λπ.

Τέλος, έτσι την πάτησε στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού που δεν μας άκουσε και χρέωσε τους δημότες απ’ ευθείς στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με 9,7 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο δανεισμού 8% αντί 2,15% που εμείς του προτείναμε, όπως έκανε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που πρώτος ολοκλήρωσε και δοκίμασε το σύστημα.

Τώρα που μετά από έξι χρόνια συνειδητοποιεί ότι είναι πια αναγκασμένος να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, μπροστά στα ανυπέρβλητα αδιέξοδά του και στην ένδεια χρηματοδοτήσεων που τον ανάγκασαν να εξανεμίσει ακόμη και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που πήρε «δώρο» από την Αττική Οδό, άλλαξε το σύστημα και ξεκίνησε τις ύβρεις και τις συκοφαντίες.

Εμείς δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε παρά τη μεγάλη απογοήτευση που μας δημιουργούν η ανικανότητα και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να πιστεύει και να χρησιμοποιεί σοβαρές μελέτες για ολοκληρωμένες πολιτικές στο θέμα της Βιώσιμης Κινητικότητας, της στάθμευσης και των πεζοδρομίων, στο θέμα της ανάπτυξης του πρασίνου, στο θέμα της αλλαγής της φυσιογνωμίας των σχολείων, στο θέμα της παραγωγής τοπικού πολιτισμού, στο θέμα της εταιρικής σχέσης με τα αθλητικά σωματεία, στο θέμα της τοπικής ανάπτυξης μέσω έξυπνης εξειδίκευσης, στο θέμα της τοπικής διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, και τέλος στο θέμα της ανάγκης για συμμετοχική δημοκρατία και ηλεκτρονική διαπληροφοριακή διακυβέρνηση.

Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας μαθαίνουν και συνειδητοποιούν αυτές τις απόλυτα αναγκαίες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας προτεραιότητες.