Ο… Αστερίξ επέστρεψε! (pics)


Στο δικό του «γαλατικό χωριό» και επίσημα από το Σάββατο (18/7) ο Δημήτρης Κομποδιέτας, με τον 35χρονο γκαρντ να φορά ξανά τη φανέλα του ΚΟ Χολαργού δύο χρόνια μετά την επίτευξη της ανόδου στα «σαλόνια» της Basket League.

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού ανακοίνωσε το Σάββατο (18/7) την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Κομποδιέτα. Ο έμπειρος γκαρντ επιστρέφει στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της πόλης μας δύο χρόνια μετά την απόλυτα επιτυχημένη σεζόν 2017-2018, όταν ο Χολαργός συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, πανηγυρίζοντας στο τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία, την άνοδό του στη Basket League.

Γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1985 στην Καρδίτσα, ο Δημήτρης άρχισε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ στις ακαδημίες των Άνω Λιοσίων. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην ομάδα του Δούκα, στην Α2 Εθνική, κατά την περίοδο 2003-2004. Έπαιξε διαδοχικά στην ομάδα των Άνω Λιοσίων, στον Άλιμο (Α2) και στον Ηλυσιακό (Α2), ενώ από το 2008 έως το 2011 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανελληνίου, με την οποία έφτασε το 2010 στο Final-4 του EuroCup.

Τη σεζόν 2011-2012 μετακόμισε στη Ρόδο για χάρη του Κολοσσού, με τον οποίο κατέκτησε την τέταρτη θέση στην Α1, ενώ τις επόμενες σεζόν αγωνίστηκε με το Περιστέρι (2013 έως το 2015) και την ομάδα της ΑΕΝ Κηφισιάς στη Basket League (Α1), προτού επιστρέψει στην Α2 για το Φάρο Κερατσινίου, οπότε και αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Τη σεζόν 2017-2018 κατέκτησε ξανά την άνοδο στη Basket League (Α1), αυτή τη φορά με την ομάδα του Χολαργού. Κατόπιν, εντάχθηκε στην ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας στην Α2, με τον οποίο αναδείχθηκε εκ νέου πρωταθλητής, κερδίζοντας την απευθείας άνοδο στη Basket League. Παράλληλα, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός της κατηγορίας. Την περσινή σεζόν ήταν μέλος του Αμύντα, στο πρωτάθλημα της Α2.

Σπουδαίο κεφάλαιο στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του στη Θερινή Πανεπιστημιάδα το 2009 με την Εθνική Πανεπιστημιακή Ομάδα, αλλά και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων του 2012 με την Εθνική Ελλάδος.

Η ποιότητα του Δημήτρη ως αθλητή αλλά κυρίως ως ανθρώπου, οικογενειάρχη και επιστήμονα (ολοκληρώνει την περίοδο αυτή τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Αθηνών), ήταν τα βασικά κριτήρια της έναρξης συνεργασίας με τον ΚΟΧ, που σκοπό έχει να βοηθήσει την ομάδα και τα πολλά ταλαντούχα παιδιά του συλλόγου, που από φέτος θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

Το πενταετές πλάνο ανάπτυξης του συλλόγου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει ήδη αποδώσει καρπούς και ο Δημήτρης θα γίνει ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή του Χολαργού της Β’ ΕΣΚΑ, έτσι ώστε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να κάνουν νωρίς το βήμα προς το ανδρικό τμήμα. Μάλιστα, από τους διοικούντες τον ΚΟΧ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ιδανικό πρότυπο για τους αθλητές του συλλόγου, αποδεικνύοντας στην πράξη πώς μπορεί να συνδυαστεί ο αθλητισμός με τις σπουδές (ήδη κατέχει πτυχίο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ ανέφερε:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που επιστρέφω στην ομάδα με την οποία είχαμε σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν, δίπλα σε ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι και οι οποίοι είναι εγγύηση της υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί. Ο Χολαργός αποτελεί ομάδα πρότυπο όσον αφορά την οργάνωση, τις εγκαταστάσεις, τις ακαδημίες και την κοινωνική προσφορά. Είναι ένας αθλητικός οργανισμός στον οποίο χαίρομαι που είμαι μέλος του και θα υπηρετήσω το project ανάπτυξης και εξέλιξης νέων ταλέντων».

Το «Μένουμε Χολαργό», το ΔΣ του ΚΟΧ αλλά και οι απλοί φίλαθλοι καλωσορίζουμε από κοινού και με μεγάλη χαρά τον Δημήτρη Κομποδιέτα πίσω στην οικογένεια του Holargos BC!