ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/7): Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό


Πρώτο… καμπανάκι για το αγαπημένο μας βουνό στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σήμερα Παρασκευή (10/7), με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απαγορεύει προληπτικά την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στον Υμηττό λόγω «πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς».

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, καθώς εντοπίζεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), όπως επίσης και ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στον Υμηττό.

Θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να αποφεύγονται ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας εδώ.