Το κλάδεμα που έγινε ξερίζωμα! (pics)

Και ο… βιασμός της φύσης και του πρασίνου στο Χολαργό καλά κρατεί, με τη διοίκηση Αποστολόπουλου να εξαφανίζει μέρα μεσημέρι την Πέμπτη (9/7) έξι (6) ακόμη υγιέστατους βραχυτίτωνες στη συμβολή των οδών Μπότσαρη & Μελά και ενώ η σχετική ειδοποίηση της Διεύθυνσης… Πρασίνου και… Αειφορίας έκανε ξεκάθαρα λόγο μόνο για κλάδεμα.

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να βιώνουν οι Χολαργιώτες σε ό,τι έχει να κάνει με τον… ακήρυχτο πόλεμο της Δημοτικής Αρχής του Ηλία Αποστολόπουλου εναντίον του περιβάλλοντος και δη των ολοζώντανων δέντρων που κοσμούν τη γειτονιά μας, κάνοντάς τη ξεχωριστή σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Σχεδόν καθημερινά πια, από τα πεζοδρόμια διαφόρων σημείων της πόλης αφαιρούνται δέντρα σωρηδόν, είτε έπειτα από σχετικά αιτήματα πολιτών, είτε από πρωτοβουλία των ίδιων των ανθρώπων του Δήμου.

Επειδή κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι έτσι τα πεζοδρόμια θα γίνουν τάχα προσβάσιμα στους πεζούς, να τους υπενθυμίσουμε πρώτον πως ο Χολαργός έτσι ήταν και έτσι τον βρήκαν και έτσι οφείλουν να τον παραδώσουν. Δηλαδή καταπράσινο. Ο Χολαργός δεν ξεχωρίζει μόνο από τη γειτνίασή του με τον Υμηττό αλλά και από τις οάσεις πρασίνου και δροσιάς σε κάθε δρόμο και σε κάθε στενό, που οι πρόγονοί μας φρόντισαν για εμάς τους νεότερους.

Δεύτερον, προφανώς και δεν πρόκειται ποτέ να κοπούν όλα τα δέντρα από όλα τα πεζοδρόμια, επομένως η -εκάστοτε- Δημοτική Αρχή ας αναζητήσει άλλους τρόπους για να τα κάνει προσβάσιμα. Γι’ αυτό κάποιοι εκλέγονται και γι’ αυτό πληρώνονται. Πάντως όχι για να κόβουν δέντρα, προσφέροντας στην ουσία έξτρα θέσεις -παράνομης- στάθμευσης.

Τρίτον, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι ο Δήμος δηλώνει αναρμόδιος για να επισκευάσει πεζοδρόμια της δικαιοδοσίας του, ταυτόχρονα όμως σπεύδει άρον άρον όταν πρόκειται να ξηλώσει από τα ίδια πεζοδρόμια τα δέντρα που βρίσκονται επάνω σε αυτά!

Και, επειδή ο καθένας ό,τι ψηφίζει παίρνει, εδώ στο «Μένουμε Χολαργό» επιλέγουμε ξεκάθαρα τα δέντρα και το πράσινο, από τα αλυσοπρίονα και το τσιμέντο.

Εσείς;

Το πριν:

Το μετά:

Και η κατάληξη: