«Παιδαγωγικό έγκλημα λόγω άκρατης αλαζονείας Αποστολόπουλου»


Νέα καυστική ανακοίνωση από τη δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις» για το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη σχολική κοινότητα του Δήμου, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου της οδού Αετιδέων.

Αναλυτικά:

Η ολιγωρία Αποστολόπουλου… διέσπειρε το πρόβλημα του 1ου Λυκείου δημιουργώντας συνωστισμό στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού

Υπό την απειλή του δεύτερου μεγάλου κύματος κορωναϊού η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου, αντί να δημιουργήσει όρους ασφάλειας για τους μαθητές στα σχολεία, προκαλεί ακριβώς το αντίθετο και διασπείρει το πρόβλημα του 1ου Λυκείου που η ίδια δημιούργησε και στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνιούν να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή αραίωση στα σχολεία, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου προωθεί λύσεις συνωστισμού, αυξάνοντας τον κίνδυνο ραγδαίας εξάπλωσης της επιδημίας στα σχολεία μας.

Όπως όλα δείχνουν, στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού θα μεταφερθούν οι τάξεις Α’ και Β’ του Λυκείου, δηλαδή περίπου 175 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να προαυλίζονται χωριστά, θα πρέπει να χρησιμοποιούν χωριστές εισόδους και εξόδους, καθώς και τουαλέτες. Έχουμε ήδη καταγγείλει το παιδαγωγικό έγκλημα που διαπράττεται καταστρέφοντας το σχολικό περιβάλλον και του 1ου Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου.

Επιπλέον όμως τώρα, το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού θα χάσει επτά αίθουσες τη στιγμή που σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του covid19, κάθε τάξη θα πρέπει να έχει το δικό της διάλειμμα, ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν ακόμη και οι βοηθητικές αίθουσες για την τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου.

Καλούνται, δηλαδή, τελικά οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Χολαργού να πληρώσουν την ολιγωρία, τις αστοχίες και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό του Δημάρχου Αποστολόπουλου. Με δεδομένο πάντα ότι ήδη τα πληρώνει η σχολική κοινότητα του 1ου Λυκείου Χολαργού και τώρα με την Γ’ τάξη να παραμένει μέσα στα έργα. Και από το Σεπτέμβριο το τίμημα θα είναι βαρύτερο, αφού θα επηρεάζονται πλέον και οι όροι της εξασφάλισης της υγείας όλων των μελών και των δύο σχολικών κοινοτήτων.

Με την ολιγωρία και την επιπολαιότητα που επέδειξε η διοίκηση Αποστολόπουλου στο μεγάλο θέμα της κτιριακής αναβάθμισης του 1ου Λυκείου Χολαργού, με την άστοχη, εμμονική του θέση ότι τα μαθήματα μπορούν να γίνονται παράλληλα με τα έργα, δεν εξέτασε καμία βιώσιμη λύση, δεν πρότεινε κανένα σενάριο που να βρίσκει μία έστω κοινωνική ομάδα σύμφωνη και φυσικά δεν ασχολήθηκε με το θέμα έγκαιρα, αλλά στο «και πέντε», κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, σε κατάσταση πανικού όταν άρχισε να συνειδητοποιεί το τι έχει φτιάξει.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ζήτησαν τον περασμένο Μάρτιο, την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ανεύρεση λύσης για τη μεταφορά των μαθητών του Λυκείου σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου, αλλά και την επίσπευση των εργασιών της αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου της Καραϊσκάκη.

Η πρότασή μας έπεσε στο κενό. Ο Δήμαρχος με την άκρατη αλαζονεία που τον διακρίνει, έκρινε ότι το θέμα το είχε ήδη αποφασίσει μόνος του, αφού άλλωστε είχε ήδη προκηρύξει το έργο με τον όρο των παράλληλων εργασιών και λειτουργίας του σχολείου.

Η δημοτική παράταξη «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» απαιτούμε να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος.

Να διαμορφώσει τις κενές αίθουσες, όπως έχουμε προτείνει, με την ξεχωριστή είσοδο-έξοδο στο κτίριο ιδιοκτησίας Σπυρόπουλου, που πρόσφατα ενοικίασε ο Δήμος Παπάγου Χολαργού και που μέσα σε αυτή τη συγκυρία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ για κανένα λόγο να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ!

Εν μέσω πανδημίας ΔΕΝ γίνεται να παραμένουν ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ αίθουσες και τα παιδιά να συνωστίζονται σε ήδη επιβαρυμένα κτίρια!

Απαιτούμε, αν δεν μπορεί να φέρει σε πέρας ούτε αυτό, να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της διακοπής των εργασιών στο 1ο Λύκειο Χολαργού, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες.

Να παραδοθεί το 1ο ΓΕΛ Χολαργού ασφαλές για χρήση στους μαθητές.

Να ξεκινήσει παράλληλα μία σοβαρή αναζήτηση χώρου μετεγκατάστασης του σχολείου που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του και μόνο τότε να επανεκκινήσουν οι εργασίες, ώστε και να επισπευθούν.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν ξεκινάς ένα τέτοιο έργο αν δεν έχεις εξασφαλίσει τη μεταστέγαση των μαθητών, γιατί πολύ απλά θα το βρεις μπροστά σου»!

«8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»