Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης


Για πρώτη φορά εντός του Ναού η περιφορά του Επιταφίου και της Ιερής Εικόνας της προστάτιδος του Χολαργού, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 | Αναστολή και για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στην οδό Φανερωμένης

Οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ναό της πόλης θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής, το απόγευμα (18:00) του ερχόμενου Σαββάτου (22/8), με την Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στις 19:30 θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στο τέλος του οποίου θα λάβει για πρώτη φορά χώρα εντός του Ναού η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής Εικόνας της Φανερωμένης, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας. Για τον ίδιο λόγο δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στην ομώνυμη οδό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Περιφοράς θα τελεστεί ο Ακάθιστος Ύμνος με τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στις 23:00 θα ξεκινήσει η Ιερή Αγρυπνία, που θα ολοκληρωθεί περί τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Κυριακή 23 Αυγούστου), το πρωί (07:00) θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα (19:00) ο Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, καθώς και η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ιερού Ναού, τόσο το Σάββατο 22, όσο και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020.