27άρια τμήματα μαθητών εν μέσω πανδημίας!


Παρά τις δυναμικές αντιδράσεις μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντών, η διοίκηση Αποστολόπουλου προσθέτει οριστικά επιπλέον 180 μαθητές Λυκείου στους ήδη 300 του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, διατηρώντας ταυτόχρονα μία τάξη στο εργοτάξιο του 1ου ΓΕΛ της οδού Καραϊσκάκη.

Τι κι αν η ξεκάθαρη οδηγία από πλευράς Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για μέσο όρο 18-22 παιδιών ανά τμήμα στα σχολεία της επικράτειας. Στο Χολαργό του Αποστολόπουλου τα τμήματα που σχηματίζονται στο 1ο Γυμνάσιο της οδού Αετιδέων ανεβαίνουν επισήμως πλέον εν μέσω κορονοϊού και κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας στα 27 παιδιά!

Αυτή ακριβώς είναι η απόφαση στην οποία οδηγούνται Δήμος και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Β’ Αθήνας, μία μόλις εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων και παρά τις φωνές… απόγνωσης των Συλλόγων Γονέων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, καθώς και των Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και της ίδιας της διευρυμένης Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού.

Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που το πρώην πολωνικό σχολείο της οδού Ναυαρίνου, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει περάσει στα χέρια του Δήμου μέσω ενοικίασης, θα λειτουργήσει κανονικά με κλειστές (!) συνολικά έξι (6) αίθουσες, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να δώσουν μια σημαντική λύση στο πρόβλημα που η ίδια η Δημοτική Αρχή του… 54,5% δημιούργησε.