Άνω-κάτω και η φιλοζωική κοινότητα του Δήμου


Νέα επίθεση στη Facebook Page του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αυτή τη φορά από αγανακτισμένους φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, ύστερα από ανακοίνωση της αρμόδιας Αντιδημάρχου με την οποία καταδικάζει τη ρίψη φολών σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Μία ακόμη ζωντανή και ενεργή κοινότητα σε Χολαργό και Παπάγου φαίνεται πως χάνει μέσα από τα χέρια του, με το πέρας του πρώτου κιόλας χρόνου της νέας του θητείας, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Τα παράπονα των πολυπληθών φιλόζωων του Δήμου και των δραστήριων ομάδων τους ήταν έτσι κι αλλιώς διογκωμένα το τελευταίο διάστημα, όχι μονάχα λόγω του συχνού φαινομένου εμφάνισης φολών σε διάφορα σημεία, όσο κυρίως για την ανύπαρκτη πολιτική του Δήμου, η οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, συνεχίζει να περιορίζεται σε ευχολόγια και… φωτογραφίσεις και όχι σε σοβαρές ενέργειες και πράξεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξαναγκάστηκε από τους ίδιους του φιλόζωους να εκδώσει το Σάββατο (12/9) η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Μαρία Δημητριάδου, δεν ήταν λίγα τα αρνητικά σχόλια που έκαναν ξανά μέσα σε λίγες ημέρες την εμφάνισή τους στην επίσημη σελίδα της Δημοτικής Αρχής στο Facebook, με τον κόσμο να εκφράζει δημόσια σε κάθε ευκαιρία και για κάθε θέμα την αγανάκτησή του για την πολιτική και τις επιλογές της διοίκησης Αποστολόπουλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Δημητριάδου:

«Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για ρίψη δηλητηριωδών ουσιών (φόλες) με θύματα σκύλους, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού:

Καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά ενάντια στα ζώα συντροφιάς ή τα αδέσποτα.

Απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια που θέλει σε κίνδυνο ζώα. Θυμίζουμε σχετικά ότι η θανάτωση ζώων με φόλες αποτελεί έγκλημα και διώκεται από το νόμο.

Από την πλευρά του, ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την προστασία των ζώων σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και δεν θα επιτρέψει σε ασυνείδητους να δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Μαρία Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού».

Και τα σχόλια: