Φεστιβάλ τέλος


Ούτε αναβολές, ούτε ματαιώσεις. Το 26ο Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού αποτελεί παρελθόν πριν την ώρα του, ύστερα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής (18/9) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, που είχε προαναγγείλει από το πρωί της Παρασκευής (18/9) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υφυπουργός Πολιτικής & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ακύρωση μάλιστα της συνέχειας του πολυσυζητημένου 26ου Φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινωθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού (festival.dpapxol.gov.gr/), κάτι άλλωστε για το οποίο το «Μένουμε Χολαργό» σας είχε προϊδεάσει από τα μέσα Αυγούστου.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 4 Οκτωβρίου 2020 και περιλαμβάνουν:

  • Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος).
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

1. Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να τελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα: στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.

2. Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

3. Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

4. Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την συνεχόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας -π.χ. σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.