Να παραμείνει Αντιδήμαρχος ζητά ο Οικονόμου


Στον ετήσιο απολογισμό του που απέστειλε στο «Μένουμε Χολαργό», ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, Δημήτρης Οικονόμου, ζητά εμμέσως από τον Ηλία Αποστολόπουλο τη διατήρησή του στη θέση που έχει αρχικά οριστεί να κατέχει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αιτούμενος παράλληλα την παροχή γραμματείας και γραφείου αντιδημαρχίας προκειμένου να υλοποιηθεί μία σειρά από νέες δράσεις που ο ίδιος προγραμματίζει για την περιοχή της δικαιοδοσίας του τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Περί λύχνων αφάς…

Του Δημήτρη Οικονόμου
Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος,
Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου

Το σούρουπο την ώρα που ανάβουν οι λυχνίες είναι η ώρα του απολογισμού της δύουσας ημέρας και του προγραμματισμού της ανατελλούσης…

Ολοκληρώνοντας θητεία ενός έτους ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και ανακύκλωσης στην κοινότητα Παπάγου και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό θεωρώ ότι συνέβαλα αισθητά στη βελτίωση, την οργάνωση και τον προγραμματισμό της υπηρεσίας.

Χάρη στο φιλότιμο και τον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων στην καθαριότητα και το πράσινο, καθιερώσαμε τακτικές Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού των κοινοχρήστων χώρων, καθαρίσαμε και χρωματίσαμε καλαίσθητα τα κιβώτια δημοσίων υπηρεσιών, αναβαθμίσαμε πλατείες και αλσύλλια με τη φύτευση δενδρυλλίων και ανθέων.

Ενημερώσαμε με συνέχεια και συνέπεια τους συμπολίτες μας μέσω εντύπων και τοπικών site για ζητήματα ανακύκλωσης, καθαριότητας και πρασίνου προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους καταστήσουμε μετόχους της προσπάθειας εξωραϊσμού της κοινότητας, που καταβάλαμε ακόμα και τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

Πριν από λίγες εβδομάδες η υπηρεσία προμηθεύτηκε νέα οχήματα για την καθαριότητα ενώ έχουμε ήδη προγραμματίσει την επέκταση ανακύκλωσης για ιματισμό, υποδήματα και ενδύματα καθώς και τη δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων. Στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων κάδων και καλαθιών για τα απορρίμματα.

Στη συνέχεια και εφόσον συνεχίσω τη θητεία μου στην κοινότητα Παπάγου, προγραμματίζω την καθιέρωση ανθοκομικής έκθεσης και τη δημιουργία πρότυπου βοτανικού κήπου. Προγραμματίζουμε την υιοθεσία αλσυλλίων και πάρκων από κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς. Έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση του δικτύου ανακύκλωσης, επιθυμώ επίσης την ανάπτυξη χορηγιών.

Τέλος, έχουμε ήδη χαρτογραφήσει και επισημάνει περιοχές που πρέπει να κάνουμε συστηματικές αποψιλώσεις και φυτεύσεις δένδρων, φυτών και λουλουδιών με το πρόγραμμα Χρώμα στην πόλη. Βέβαια, για να υλοποιηθεί ο ανωτέρω προγραμματισμός θα πρέπει να υπάρξει η ενεργή στήριξη από το Δήμο με την παροχή γραμματείας και γραφείου αντιδημαρχίας…