Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού


Νέο μήνυμα από το 112 την Πέμπτη (3/9), λόγω του μεγάλου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς την Παρασκευή (4/9) | Ως την πιο επικίνδυνη ημέρα του φετινού καλοκαιριού χαρακτήρισε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 ο Χαρδαλιάς | Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό

Η νέα ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης την Πέμπτη (3/9) δεν αφορούσε κάποιο μέτρο για τον κορονοϊό, αλλά τον εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Παρασκευή (4/9).

«Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (4/9) στην Αττική. Ακολουθείτε τις οδηγίες», γράφει συγκεκριμένα το μήνυμα, παραπέμποντας στο σχετικό link της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε χαρακτηρίσει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 ως την πιο επικίνδυνη ημέρα του φετινού καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια. Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί».

Ως εκ τούτου, κλειστός για οχήματα και περιπατητές θα είναι την Παρασκευή (4/9) και ο Υμηττός, με την Πολιτική Προστασία να συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.